Hravá Praha: Zábavná hra pro děti od pěti let výše i pro jejich rodiče

Hravá Praha vás protáhne centrem města
Foto: Super
Sdílej na facebooku
25. října  2017 
 06:00

Nevím, jak vaše děti, ale můj šestiletý syn se mnou klidně šel na procházku centrem Prahy, ale dvakrát zábavné to pro něj nebylo. Teď však podobné výlety přímo vyžaduje, abychom mohli splnit další úkoly z hry Hravá Praha. Nedávno jsme tak prozkoumali okolí Obecního domu, teď má v plánu Rudolfinum a Židovský hřbitov. 

Víte, že Královská zahrada na Pražském hradě byla prvním místem v Evropě, kde se začaly pěstovat tulipány? A že podle jedné z pověstí přidávali dělníci při stavbě Karlova mostu do malty vejce? Nebo že se v Prašné bráně dříve skladoval střelný prach, což jí dalo jméno? 

Vy to možná víte, ale vaše děti? Tohle a spoustu dalších věcí o staré Praze se mohou dozvědět díky hře Hravá Praha, díky níž můžete zkoumat centrum města společně a všímat si detailů, které vám jinak unikají. Hru vám více představí naše GALERIE

Rozhodně to není věc, kterou vyřídíte za dvě hodiny – karet s úkoly je přes třicet, na každé z nich se dozvíte něco o historii konkrétního místa a následují tři úkoly, přičemž řešení nevyčtete, musíte se vy, respektive vaše děti rozhlédnout kolem sebe. 

Jinak nezjistíte, na jaký hudební nástroj hraje muž na mozaice v průčelí Obecního domu, na vlastní oči musíte také prozkoumat i sochu svatého Norberta v areálu Strahovského kláštera i zákoutí Valdštejnské zahrady, abyste zjistili, jaká zvířata ukrývá tamní grotta. Řekněme, že to není hra pro milovníky adrenalinových dobrodružství, protože akční není, ale to je skoro její plus – děti se díky ní zklidní, aniž by se nudily. A za každé tři splněné úkoly na jednotlivých kartách si mohou nalepit samolepku, což je spolehlivě potěší. 

Hru můžete koupit za 299 korun ZDE – obsahuje 35 karet nejkrásnějších a nejvýznamnějších pražských památek, které seznamují děti s historií města. 

Sledujte naši rubriku TIPY REDAKCE, v níž vás upozorňujeme na knihy, filmy, divadelní představení, výstavy a další akce pro děti. Nechybí ani tipy na výlety. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku