Víkend s dětmi: Do Mostu na závody nebo na parní vlak?

Foto: shutterstock.com
Sdílej na facebooku
6. října  2017 
 06:00

Podzim a čím dál nižší teploty rozhodně neznamenají, že vaše rodina musí sedět doma a čekat na jaro. Protože stále je co podnikat, stačí si vybrat z nabídky akcí a pořádně se obléknout, případně rovnou zvolit nějakou, která se koná pod střechou. 

Chcete něco napínavého? Pak se můžete vydat na autodrom do Mostu, kde po oba dva víkendové dny závodí auta na okruhu. Pro diváky je v rámci zákončení letošní sezony připravena spousta zábavy. Areál autodromu se plně otevře veřejnosti a nabídne jedinečnou možnost prozkoumat zázemí. O napětí se postará závod cestovních vozů FIA ETCC, program zpestří akrobatické letecké vystoupení Petra Kopfsteina a vyhlídkové lety vrtulníkem. Připraveny jsou také taxijízdy v závodních speciálech nebo kino. Nejmenší diváky určitě potěší dětská závodní zóna. Další informace na www.autodrom-most.cz

Pokud jsou na vás auta moc hlučná a závody moc napínavé, doporučujeme něco klidnějšího – co třeba Dýňobraní? Tento víkend se konají na více místech, doporučujeme alespoň tři z nich. Jedno vypukne v Jílovém u Prahy, kde v sobotu od 14 do 17 hodin můžete zavítat do místního muzea a v dílničkách dlabat, vyřezávat a soutěžit o nejhezčí dýni. Nebo co Slavkov u Brna? Už desáté zámecké dýňobraní se koná v neděli od 13 hodin. Dýně tu můžete vyřezávat, zdobit i malovat, a pokud si nepřinesete vlastní, budou tu ke koupi. Dýňové slavnosti se tento víkend konají také v zahradnickém centru Pod Kloboukem v Jindřichově Hradci. 

Podzimní výzdobu si můžete s dětmi vyrobit i doma, podívejte se

Jste spíše sportovci? Pak vězte, že vaším cílem může být maratonský a půlmaratonský závod se startem a cílem v historickém centru Hradce Králové, který se uskuteční v neděli. Připraveny jsou i dětské štafetové závody. Maraton se ve městě poběží poprvé.

U nás v redakci to nicméně vyhraje asi jiná akce. O víkendu 7. a 8. října se v železničním muzeu v Lužné u Rakovníka koná na závěr sezony nostalgických jízd tradiční akce – Poslední parní víkend. V sobotu i v neděli se můžete svézt do Lužné parním vlakem, který tentokrát odjíždí z pražského hlavního nádraží. Více o akci na stránkách muzea ČD

Sdílej na facebooku
Autor: red
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy