Kam s dětmi? Na výlov Rožmberka, festival světel, posvícení nebo víkend s My Little Pony

Milují vaše děti magické přátelské koníky? Pak by stála za úvahu návštěva hračkářství Hamleys.
Foto: Hamleys
Sdílej na facebooku
13. října  2017 
 16:00

O víkendu byste s dětmi rádi někam vyrazili a pořád nevíte kam? Nabídka je široká, od posvícení přes výlov rybníka až po akci v hračkářství. Tak vybírejte. 

Vždycky jste chtěli vidět výlov rybníka, ale nikdy vám to nevyšlo? Tenhle víkend by mohlo – rybáři se chystají na ten vůbec největší: jihočeský Rožmberk. Sítě začnou natahovat v sedm ráno, pak následují vlastní výlovy, další  můžete čekat po poledni.  Budete si moci dát hned na místě rybí speciality i si můžete koupit právě vylovenou rybu. Více informací ZDE

Jste spíše na něco něžnějšího? Pak zkuste víkend s My Little Pony pod názvem Friendship is Magic! Oslava přátelství se vstupem do bludiště 1+1 zdarma. Oblíbení kouzelní poníci vstoupili na filmové plátno a v Hamleys Praha se na počest premiéry koná po oba víkendové dny vždy od 11 do 17 hodin velká oslava přátelství! 

Hrdinové animovaného seriálu Můj malý Pony: Přátelství je magické si získali srdce dětí na celém světě. V Equestrii však žijí nejen mírumilovní poníci, ale také nebezpeční falešníci, dřevlci, čarodějnice a jiné stvůry. Ale můžete být bez obav, v Hamleys Praha během říjnové oslavy přátelství s filmem My Little Pony potkáte jen přívětivé maxi poníky, kteří se s dětmi rádi vyfotí. Budou probíhat taneční workshopy a další zábavné aktivity, jako jsou fotostěna, tvůrčí dílny na výrobu korálků, čelenek a malování a podobně. Více informací ZDE

Až do neděle změní vybrané historické budovy a památky v centru Prahy svůj vzhled v rámci festivalu Signal. Po čtyři večery je čeští i světoví designéři zahalí do světla. Tentokrát nově na dvou trasách – v centru a na Vinohradech. Letošní Signal Festival, neboli pouliční videomapping, se koná pod heslem: "Objevte Prahu v novém světle!"

Podívejte se na pozvánku na letošní Signal Festival:

Milujete posvícení? Máte je mít. V sobotu si na smíchovské náplavce pochutnáte na nepříliš běžné huse v rámci akce Husobraní. Je libo husí burger, vnitřnosti, paštiky nebo husí sádlo? K ochutnání bude vše. A nejen to – dokonce tady uvidíte i husy živé. A jelikož je husa tučnější, organizátoři spojili festival i se cidery a pivy, aby vám po pořádné náloži jídla hezky slehlo.

Posvícení se konají i na jiných místech: například ve skanzenu v Kouřimi na Kolínsku vás čeká svatohavelské posvícení přesně tak, jak ho zažívali naši předkové. Bohatý program plný lidových zvyků začíná v neděli v 10 hodin. Na zámku Plumlov se v sobotu od 14 do 19 hodin konají tradiční Hubertské slavnosti. Připraveny jsou ukázka dravých ptáků, výcvik loveckých psů, vyjížďky na koních, ukázky vábení jelenů a další program.

Prolétněte se nad skanzenem v Kouřimi. Je jako z pohádky:

Archeopark pravěku ve Všestarech nabízí možnost zažít skutečně archeologický víkend. Uvidíte ukázky práce archeologů v terénu i v laboratoři, experimentální výpal keramiky, rekonstrukce keramických nádob. Akce se koná po oba víkendové dny od 9 do 17 hodin.

A jeden tip navíc! Pokud jste ještě nikdy nevstoupili do podzemních chodeb krytu v pražském parku Folimanka, můžete to v sobotu napravit. Obvykle bývá kryt přístupný bez doprovodných akcí. Tentokrát si tak můžete navíc užít kromě komentovaných prohlídek i pouliční uměleckou show a k vidění budou i historické plynové masky. Více informací se dočtete tady.

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku