Naše oblíbená malířka Léna Brauner chystá výstavu. Pozor, trvá jen tři dny!

Nekonformní umělkyně Léna Brauner chystá třídenní prodejní výstavu
Foto: Léna Brauner
Sdílej na facebooku
19. října  2017 
 06:00

Možná už jste její obrázky zaznamenali. Jsou nezaměnitelné stejně jako ona sama. Uvidíte na prodejní výstavě, která začíná v pátek 20. října v Kasárnách Karlín v Praze.

Osobitá malířka, kreslířka a ilustrátorka Léna Brauner představí svou pozoruhodnou tvorbu v novém prostoru Kasárna Karlín v Praze. Výstava nazvaná Za zrcadlem potrvá pouhé tři dny – od  pátku 20. do neděle 22. října. Všechna vystavená díla bude možné na místě rovnou zakoupit.

„Výstava bude sice krátká, ale zato velkolepá. Odstartujeme ji 20. října v 17 hodin, kdy začne vernisáž, ale od 14 do 16 hodin budou lidé moci přijít na autogramiádu a zakoupit si plakát, omalovánky nebo pohlednice. Druhý den bude výstava pokračovat a hned třetí den skončí dernisáží, kam si přijdou kupci vyzvednout díla," upřesňuje Léna Brauner. Podívejte se na to, co vás čeká, do naší GALERIE

O světelnou stránku výstavy se postará vizuální umělec Světlonoš. Během pátečního večera Léna zazpívá několik svých písní z debutové desky, kterou chystá s producentem Jiřím Burianem. „Vizuálnímu umění se věnuji už deset let a před časem jsem si řekla, že bych chtěla zkusit i něco jiného než přenášet svoje myšlenky na papír a plátna. V tu dobu jsem s touto myšlenkou oslovila Jiřího Buriana a domluvili jsme se na společné desce,“ přibližuje Léna Brauner novou etapu své tvorby. 

Nejen obrazy, ale i knihy, tetování či oblečení

Lénu Brauner proslavily obrazy a díla z netradičních materiálů, jako jsou třeba jídlo nebo jehličí. Tvoří snové pohádkové krajiny, které zabydluje svéráznými bytostmi, živočichy a tvory, ale také portréty a figurami zvláštních nálad. V jednom z rozhovorů sama sebe označila za „naivního manýristu“. Zabývá se také tetováním, upcyklací, šitím oblečení a volnou ilustrací, ráda kreativně zasahuje do veřejného prostoru. Za sebou má četné výstavy a umělecké aktivity v České republice i zahraničí.

Knihu Justýnka a asistenční jednorožec Léna Brauner ilustrovala
Knihu Justýnka a asistenční jednorožec Léna Brauner ilustrovala
Autor: Albatros
Letos vyšla půvabná poetická knížka Justýnka a asistenční jednorožec, kterou Léna Brauner ilustrovala. Autorkou textu o sedmileté holčičce, kterou trápí akutní nedostatek fantazie a jíž má pomoci bájné zvíře, je Kateřina Maďarková.  Přiznám se, že po letech strávených s dětskými knihami o vlacích, dinosaurech, rytířích a pirátech jsem k ní přistupovala trochu s nedůvěrou, ale byla to chyba, ta knížka – vydal ji Albatros – je dobrá. Je na ní vidět, že autorky bavilo ji vytvářet, a děti může zase bavit cesta do fantazie, na kterou se dneska tak trochu zapomíná. 

Sledujte TIPY REDAKCE Supermámy na zajímavé knihy, výstavy a akce. 

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku