Pro fanoušky Harryho Pottera povinné čtení: Ilustrovaná encyklopedie fantastických zvířat

Video se připravuje ...
J. K. Rowlingová_ Fantastická zvířata – ilustrované vydání
Foto: Albatros
Sdílej na facebooku
15. listopadu  2017 
 06:00

Milují vaše děti knížní sérii Harry Potter? Pak budou nejspíše milovat i encyklopedii Fantastická zvířata, a to v krásném ilustrovaném vydání, které se může stát dobrým tipem na dárek pod stromeček. Na čtení bez znalosti příběhů mladého čaroděje to není, ale pro znalce je to skvělý doplněk dobrodružství, která zažívali hrdinové v kouzelnickém světě. 

Tuhle knížku nabízí Albatros pro děti od osmi let, já s ní potěšila sedmnáctiletého syna. Je to oddaný fanoušek Harryho Pottera, jednotlivé díly série už se mu dávno začaly kvůli opakovanému čtení rozpadat a řekl mi, že tuhle knihu prostě musí mít. Protože je to učebnice používaná studenty kouzelnické školy v Bradavicích, kam chtěl vždycky chodit. 

Není to první vydání kouzelnické encyklopedie, ale ta minulá obsahovala jen minimum obrázků, navíc černobílých, takže šlo o záležitost jen pro skutečně skalní fanoušky. Nové provedení knihy – jejímž autorem v kouzelnickém světě není J.K. Rowlingová, ale Mlok Scamander – rovněž faktograficky přibližuje pestrou směsici tvorů od Akromantule přes různé druhy draků až po Yettiho, ale s povedenými ilustracemi Olivie Lomenech Gill je to mnohem větší zážitek. 

Ideální je knížku používat jako doplněk k četbě série o Harrym – když narazíte na nějakou magickou obludu, tady se o ní dočtete všechny možné podrobnosti. 

Fantastická zvířata – ilustrované vydání. Napsala J.K. Rowlingová, ilustrace Olivie Lomenech Gill, překlad Pavel Medek. Vydal Albatros, počet stran: 160, vazba: vázaná, doporučená cena 499 korun. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku