Atlas, který nadchl šestiletého. Kde žije nejjedovatější had, která města jsou největší?

Šestiletý syn a ranní siesta u Atlasu
Foto: Supermámy
Sdílej na facebooku
27. ledna  2018 
 06:00

Pokud máte dítě posedlé zeměpisem, přírodou a fakty, touhle knihou ho hodně potěšíte. A taky získáte chvíli klidu, pokud vás potomek jinak neustále zásobuje dotazy.  Už proto rozhodně Atlas – Co je kde na Zemi od Slovartu doporučujeme, a to pro děti řekněme od šesti let výše. 

Pár dětských atlasů už jsem viděla a na dětech testovala. Tenhle možná není tak graficky krásný jako některé jiné, ale zase je natolik faktografický, že přinejmenším některé typy dětí uspokojí mnohem lépe. Už díky jasnému řazení informací v pasážích postupně věnovaných jednotlivým světadílům. 

Slovart licenční knihu nabízí jako "první dětský atlas, který předvádí náš svět ve 3D zobrazení", což je vlastně pravda, i když žádný velký wow efekt nečekejte. Na druhou stranu nepotřebujete žádné speciální brýle, a to se počítá. 

Atlas
Atlas
Autor: Slovart/Supermámy
Díky jeho více než šesti desítkám speciálně vytvořených trojrozměrných map a ilustracím se čtenáři seznámí se všemi světadíly Země. V úvodu Atlas navíc přináší i obrazové vysvětlení jejího vývoje. UKÁZKY z knihy najdete ZDE

Každý světadíl doprovázejí 3D mapy, které rozebírají jeho zeměpisnou charakteristiku, podnebí, města, pamětihodnosti, obyvatelstvo, zvířenu a přinášejí další informace. To vše doprovázejí i přehledné vysvětlující legendy a řada nejrůznějších zajímavostí. Nechybí ani slovníček s vysvětlivkami a seznamem států světa s krátkými charakteristikami.

Atlas – Co je kde na Zemi, vydal Slovart, rok vydání 2017, stran 160, doporučená cena 399 korun

Sledujte naši rubriku TIPY REDAKCE, kde přinášíme tipy na knihy, výstavy, muzea a výlety, které podle nás stojí za vaši pozornost. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku