Už máte Atlas monster? A víte, proč se ryby neutopí? Pikola přináší skvělé knihy

Video se připravuje ...
Atlasy plné obrázků a zajímavostí z celého světa, které stojí za to!
Foto: Pikola
Sdílej na facebooku
19. března  2018 
 06:00

Miluju knížky, které si můžeme číst společně s dětmi a všechny nás baví. Protože jsou hezké nebo se z nich dozvíme něco nového, ideálně obojí. Přesně takové knihy začalo ve větší míře vydávat nakladatelství Pikola – tady máte ochutnávku několika z nich. Čtěte naši rubriku Tipy redakce, kde pravidelně přinášíme recenze dětských knih. 

Jak to mají vaše děti s monstry, duchy, strašidly a příšerami? Pokud už se jich zase tak moc nebojí, a naopak by je rády prozkoumaly, s klidným svědomím doporučujeme knihu nazvanou Atlas monster a nadpřirozených bytostí z celého světa. 

Atlas je to skutečně vyčerpávající, nevynechává ani Antarktidu, a navíc je to víc než atlas, protože celou knihou prolíná jeden hodně tajuplný příběh podpořený tajnou šifrou, jejíž vyluštění je na bystrém čtenářovi. 

Autoři cílí na děti zhruba od devíti let výše, ale atlas se dá minimálně prohlížet – a studovat a porovnávat třeba s globusem – společně s dětmi řekněme od šesti let výše. Je na vás, zda ho budete brát čistě jako mapový atlas s příšerami nebo přistoupíte na hru autorů, podle níž jde o kopii několik set let starého atlasu, jehož autorem je Cornelius Walters a s nímž je spojeno strašlivé tajemství, které je navíc zašifrované. 

Čekají vás trpaslíci, obři, víly, skřítci, strašidla, démoni, obludy, draci a v neposlední řadě stvoření, která na sebe dokážou vzít podobu kohokoli a čehokoli. 

Atlas monster a nadpřirozených bytostí z celého světa, napsala Sandra Lawrencová, ilustroval Stuart Hill, přeložila Lucie Kellnerová Kalvachová, vydala Pikola roku 2018, počet stran 64, doporučená cena 349 korun. 

Proč se ryby neutopí a další zásadní otázky ze světa zvířat. Přesně takhle se jmenuje další povedená knížka z Pikoly věnovaná světu zvířat, a to v různých nečekaných souvislostech. Víte třeba, proč lidé nemají ocas, kdo dává zvířatům jména nebo jak to, že se ty ryby vlastně vážně neutopí? Přečtěte si něco o inteligenci a paměti zvířat, jejich domestikaci nebo způsobech namlouvání a o mnoho dalších zajímavostech. Kniha je určena dětem od 7 let.

Proč se ryby neutopí a další zásadní otázky ze světa zvířat, napsala Anna Claybourneová, ilustrovala Claire Dobleová, přeložila Dominika Dubcová, vydala Pikola roku 2018, doporučená cena 279 korun.

Atlasy, které baví děti i dospělé

Atlas zvířat
Atlas zvířat
Autor: Pikola
Už teď se doma těšíme na další knihy z této edice. V obchodě už na nás čeká Atlas zvířat celého světa, do kterého jsme se synem původně jen nahlédli na návštěvě. S tím, že kupovat ho nebudeme, protože knih o zvířatech máme doma už přece dost. Ale vzápětí jsme se shodli, že nemáme. A po příchodu domů jsme atlas rovnou objednali. Pro děti mezi šesti a deseti lety je tahle knížka o zvířatech ideálním zdrojem informací. Vedle toho Pikola vydala třeba Atlas jídla nebo Atlas velkých měst celého světa

A asi nezůstane u jedné, mezi další vyhlédnuté tituly z Pikoly patří novinka nazvaná Zvířata: Zábavná anatomie pro děti. O čem se v ní píše? Třeba o tom, jestli je želva ke krunýři přirostlá, nebo je to jenom její domeček. A taky o tom, proč mají veverky tak huňatý ocas a jestli jsou holubi opravdu tak dobří pošťáci, jak se o nich soudí. Kniha je určena pro všechny malé badatele, zvědavce a milovníky zvířat a humoru od 6 let. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku