Dílnička: Vyrobte si velikonoční věnec a další ozdoby za pár korun

Video se připravuje ...
Dílnička: Tento velikonoční věnec vás vyjde jen na čtyřicet korun
Foto: Maminka.cz, Supermámy.cz/Karel Dlabač
Sdílej na facebooku
26. března  2018 
 14:00

Už máte velikonoční věnec? Je to hezká jarní dekorace, kterou přitom nemusíte draze kupovat, protože si ho za pár korun a poměrně rychle můžete vyrobit doma. A děti vám u toho mohou asistovat. Jak na to?

Zdobíte byt či dům na Velikonoce? Podívejte se na naše video s návodem, jak snadno vyrobit velikonoční věnec. Určitě to zvládnete i vy! 

Co budete potřebovat:

  • přírodní větvičky svázané do věnce
  • jarní větvičky na dekoraci
  • kousek sisalu
  • lepicí pistoli
  • ozdobičky, třeba veselé barevné knoflíky

Jak na to: Nejprve si vytvořte věnec z přírodních větviček, kolem nich omotejte jarní kvítky (živé nebo umělé). Poté si obtočte věnec sisalem. Na sisal naneste pomocí pistole lepidlo a přilepte ozdobičky. Děkujeme za spolupráci Creative World v Holešovicích. Podívejte se na další nápady na tvoření na našem webu Maminka.cz

Pokud se na velké tvoření moc necítíte, a přesto byste rádi něco s dětmi doma vyrobili, máme pro vás tip. Vyzkoušeli jsme velikonoční sadu Re-cycle-me, kterou prodává například Kidstown a díky níž můžete vyrobit ozdoby a další věci z toho, co byste jinak bez užitku vyhodili. 

Můj šestiletý syn věru není velký nadšenec do toho, aby něco vymýšlel, a pak to ještě vyráběl, ačkoli by to jeho jemné motorice prospělo – tohle ho ale bavilo, protože sady obsahují nejen suroviny, jako jsou třeba peříčka či nalepovací očička, ale i návod, což přesně vyhovuje jeho a nakonec i mé povaze.

Na druhou stranu – není to svého druhu stavebnice, kterou by stačilo bez námahy sestavit, což je dobře. Velikonoční sada obsahovala návod na celkem čtyři ozdoby, my jsme zatím vyrobili zajíčky z kartonu na vajíčka, k nimž bylo mimo jiné potřeba vystříhat a nalepit ouška, o malování kartonu nemluvě... 

Na výběr jsou jak sezonní sady, ať už velikonoční, zimní nebo vánoční, tak i další podle zájmů dítěte – namátkou pirátská, vesmírná nebo třeba princeznovská. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku