Kam dřív? Festival mini, Svět knihy nebo Mikulášovy prázdniny

Tohle vás čeká na veletrhu Svět knihy
Foto: Facebook/Svět knihy
Sdílej na facebooku
11. května  2018 
 14:00

Jestli existují nějaké víkendy, kdy se nic neděje, tak my je neznáme. Popravdě řečeno, většinou v redakci nevíme, na jakou akci se vydat dřív. Tak schválně, podívejte se na naše tipy. 

Už v pátek 11. a pak ještě v sobotu 12. května běží v Praze už tradiční Festival mini zaměřený na zboží pro nejmenší kluky a holky. Tentokrát našel zázemí v Továrně v Praze 7-Holešovicích.

Stylový a zároveň hravý festival, kde si na své přijdou malí i velcí, protože pořadatelé vystavovatele pečlivě vybírají. Převažují mezi nimi domácí autoři, značky a firmy, mezi nimiž se objeví několik výrazných zahraničních zástupců. Nabídka festivalu je pestrá a doplňuje ji nabitý doprovodný program pro děti všech věkových kategorií, v rámci něhož vás čekají mimo jiné unikátní tvůrčí dílny.

Vše potřebné o festivalu mini najdete na webu festivalmini.cz  otevřeno je v pátek i sobotu od 10 do 19 hodin, vstupné na jeden den činí 130 korun. Děti do dvanácti neplatí nic. Pozor, kartami se vstupné platit nedá. 

Za knihami na Výstaviště

Nás láká další víkendová rozsahem ještě větší akce, kterou je tradiční Svět knihy. Běží už od čtvrtka, končí v neděli. Už tradičně ho najdete na pražském Výstavišti, jedním z hlavních témat je komiks. V pátek a v sobotu mají do sedmi večer, v neděli  pozor  už jen do čtyř. Všechny potřebné informace najdete na webu festivalu ZDE.

Vstupné pro dospělé 120 (v neděli už jen 60 korun), děti od šesti let výše platí půlku  vyplatí se to třeba tehdy, když chcete nakoupit knihy, prodávají se tu mnohdy s výraznou slevou. Vybírat je z čeho, stánků jsou tu více než dvě stovky. 

Něco komornějšího? Ale beze všeho! My doporučujeme výstavu, kterou najdete v galerii pražské Villy Pellé. Ta až do půlky července patří ilustracím a vtipům ikony kresleného humoru Jeana-Jacquese Sempého. Jak už název výstavy Sempé – Malý Mikuláš a jiné… napovídá, návštěvníci zavítají nejen do světa klučičí party v čele se zvídavým Mikulášem, gurmánským Vendelínem a šprtem Celestýnem. K vidění je i celá řada dalších kreseb, které baví několik generací po celém světě. Originály Sempého ilustrací ke knižní sérii Mikulášových patálií budou vystaveny v české premiéře. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku