Příručky montessori pro předškoláky, které se vážně povedly

Montessori příručky pro předškoláky od Slovartu
Foto: Supermámy
Sdílej na facebooku
8. června  2018 
 06:00

Vůbec nemusíte být montessori nadšenec, ale přesto se vám tyhle knihy nejspíše budou líbit. S klidným svědomím je doporučíme i těm, kteří se o tenhle pedagogický směr nijak nezajímají. 

Mé dceři budou tři roky, a tak už se začínám koukat po sešitech s různými úkoly, doplňovačkami a ideálně i samolepkami, aby mohla dělat nějaké své úkoly. Sama o to stojí, protože má staršího školou povinného bratra, který občas nějaký úkol má, a ona mu to vlastně závidí. 

A myslím, že mám pro začátek vybráno. Narazila jsem totiž na tituly z produkce nakladatelství Slovart, které přesně splňují mé představy. Jsou sice určeny pro děti o malinko starší, řekněme tří- až čtyřleté, ale šikovné tříleté děti je nejspíše zvládnou taky. Výjimkou je pouze kniha čísel pro děti spíše pětileté a starší. 

Montessori příručky pro předškoláky od Slovartu
Montessori příručky pro předškoláky od Slovartu
Autor: Supermámy
Doma máme zatím tři – vedle čísel také barvy a tvary, ale už koukám i po zahradě a domácích zvířatech. Jde o knížky zahraniční provenience, ale nemusíte se bát, že jde o nějaký mizerný rychlopřeklad plný chyb, kýčovitých ilustrací a třpytek. 

A bude to děti zvyklé někdy až na přemíru podnětů bavit? Ano, vyzkoušeno, byť je někdy potřeba je k práci povzbudit. 

Úkoly provázejí jednoduché příběhy, a tak není zase tak těžké děti zaujmout. Tak schválně – do které skříně patří Maruščino oblečení a najde myšák Olda cestu z lesa? Povede se dostavět věž ze správných tvarů? Jaký dům si postaví šnek Alfréd?

Cvičení a hry rozvíjejí na základě principů montessori pedagogiky kognitivní funkce malých dětí, které se pak zábavnou formou naučí například rozeznávat jednotlivé tvary, barvy či zvířata. Každopádně samolepky jsou výrazný bonus! 

Autorkou všech příruček z produkce Slovartu je Chiara Piroddiová, ilustrovala je Agnese Baruzziová, doporučená cena 169 korun. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku