Už máte dárek za vysvědčení? Co takhle hru, batoh nebo novou stavebnici?

Nejeden potomek ocení batoh z kolekce Colours of Ostrava
Foto: Baťa
Sdílej na facebooku
26. června  2018 
 14:00

Někde je dárkem za vysvědčení kniha, někde i něco většího. Nic z toho není špatně. Hlavním důvodem k oslavě beztak je začátek prázdnin. Naše tipy se navíc mohou hodit i před svátky či narozeninami. 

Nevím, jak vaše děti, ale naše milují, když s nimi hrajeme společenské hry. Momentálně letí klasická hra Tik Tak Bum ve verzi Junior, kterou můžete hrát s dětmi už od pěti let. Rychlá slovní hra podporuje kreativitu, spontánnost a slovní zásobu! Zapni bombu, odkryj kartu, řekni slovo, které souvisí s obrázkem na kartě, a rychle předej tikající bombu dalšímu hráči. Karty jsou nadepsány v pěti jazycích, včetně angličtiny a němčiny.

Tik Tak Bum klasická a verze Junior, doporučená cena každé z verzí 425 korun
Tik Tak Bum klasická a verze Junior, doporučená cena každé z verzí 425 korun
Autor: Piatnik
Na stejném principu je založená i standardní verze pro hráče od 12 let. Bomba vydá zvuk exploze v rozmezí 10 až 60 vteřin, přičemž tady do hry vstupuje prvek náhody – nikdo neví, jak rychle "bouchne" tentokrát. Hra obsahuje 55 karet se slabikami (verze Tik Tak Bum) nebo veselými obrázky míst a situací (Tik Tak Bum Junior). Hráč, kterému bomba v ruce „vybuchne”, si kartu musí nechat. Vyhrává ten, kdo nasbírá nejméně trestných kartiček. Bombu z Tik Tak Bum ale můžete využít i jinak, stačí vymyslet zapeklitý úkol, který musí hráč do předem neznámého limitu "výbuchu bomby" splnit.

Cena Starcube 299,- Kč.
Cena Starcube 299,- Kč.
Autor: Kidtown
Přemýšlíte o nějaké drobnosti a nemáte nápad? Nás vždycky zaujme něco z nabídky hračkářství Kidtown. Vybrali jsme pro vás pár tipů. Můžete darovat něco menšího – jako třeba deníček pro zapisování prázdninových dobrodružství (mají s holčičím i klukovským motivem) nebo některý z krásných míčů s barevnými motivy, který o prázdninách děti určitě využijí.

Zcela jistě udělá radost geometrická 3D skládačka s názvem Starcube. Je krásně barevná a děti se jí zabaví třeba na cestě na dovolenou. Vše k dostání na kidtown.cz nebo v jejich kamenné prodejně v Praze 6.

Stavebnice Lego Boost se prodává za doporučenou cenu 3999,-
Stavebnice Lego Boost se prodává za doporučenou cenu 3999,-
Autor: Lego
Našel by se i tip pro lego nadšence, a to skutečně parádní. Řeč je o novince LEGO® BOOST, což je programovatelná stavebnice pro děti od sedmi let. Ze sady se dá postavit hned pět různých modelů a s pomocí jednoduché aplikace pro mobily či tablety jim poté naprogramovat pohyby a chování.

Se sadou mohou děti sestavit robota Vernieho, M.T.R.4 (Multi-Tooled Rover 4), Guitar4000, kocoura Frankieho nebo AutoBuilder. Takový Vernie umí reagovat na vaši řeč nebo výrazy tváře, pohybovat se do všech stran, uchopit a přenášet předměty, dělat posunky rukama nebo vrhat šipky z vystřelovače, který má na rameni! Aplikace, díky které lze robota snadno programovat, je dostupná zdarma v iOS a Google Store. K programování je potřeba tablet s operačním systémem iOS 10.3 (a novějším) nebo Android 5.0 (a novějším).

Hravá příroda z edice Kouzelné čtení
Hravá příroda z edice Kouzelné čtení
Autor: Albi
Propašovat učení do prázdninových radovánek vám pomůžou hravé novinky z edice Kouzelné čtení od Albi. Poutavé knížky, které díky interaktivní tužce umějí mluvit, děti rozhodně zaujmou, stejně jako hádanky z konceptu Kvído od stejné firmy. 

Využijte třeba dlouhé cesty autem a vyzkoušejte Hádanky na cesty, Písmenka –  novinku z konceptu Kvído. Hra pro děti od 5 let obsahuje 80 kartiček s obrázkovými hádankami, do kterých děti doplňují písmenka pomocí mazacího fixu.

Protože ani rodiče nemusí znát všechno, na pomoc se hodí nové knížky Člověk a příroda a  Hravá přírodověda (399 Kč) z edice Kouzelné čtení od Albi. Zaujaly nás  také interaktivní pexeso a interaktivní puzzle.  

Až bude balit na fesťáky...

Nemáte doma malé dítě, ale teenagera objíždějícího hudební festivaly? Tohle by se mu mohlo líbit! Společnost Baťa a festival Colours of Ostrava navazují na loňskou úspěšnou spolupráci a po limitované kolekci festivalových tenisek přicházejí s vychytaným batohem ve dvou barevných variacích navržených společně s kreativním studiem Kantors Creative Club. Sedmnáctilitrové batohy jsou k dostání ve vybraných prodejnách Baťa nebo on-line na www.bata.cz za 1499 korun. 

Instax Mini
Instax Mini
Autor: Instax
Nebo co takhle fotoaparát Instax Mini 9, rovněž ideální na letní festivaly a párty? Stylový kompaktní fotoaparát je ideálním nástrojem i na výlety, umožňující uživatelům zachytit jedinečný moment na zábavné retro obrázky jednoduše za pochodu. A hlavně fotografie lze pořídit a vytisknout, kdekoliv jste. Hned! Obnovená řada je vybavena selfie zrcátkem a předsádkou na objektiv. 

 

Rostoucí oblečení Chiaro Baby
Rostoucí oblečení Chiaro Baby
Autor: Chiarobaby.cz
A tip, vlastně dva, navíc? Pokud vaše potomky potěší oblečení nebo obutí, i tady je z čeho vybírat. Naším objevem je česká značka Chiaro, která na www.chiarobaby.cz prodává rostoucí oblečení. Eva Moravcová pod touhle značkou přinesla na trh naprosto originální rostoucí oblečení. Vybrat si můžete přesně takovou kombinaci barev a materiálů, která se vám bude líbit. Oblečení z kvalitního materiálu, z něhož vám děti během prázdnin nevyrostou, přitom pořídíte za ceny jen o málo přesahující konfekční módu z řetězců. 

Dětské oblečení Olé mady of stars
Dětské oblečení Olé mady of stars
Autor: Olé made of stars
Také jsme narazili na zajímavé kousky pro kluky a holky od značky Olé made of stars, za kterou stojí Kristina Petkovič. Šije i pro dospělé, ale tentokrát jsme koukali vyloženě po dětských outfitech a potěšily nás vedle originality i velmi přijatelné ceny. 

Prabos
Prabos
Autor: Prabos
A jestli se chystáte do přírody, podívejte se na nabídku českého výrobce obuvi Prabos – nás zaujaly třeba dětské trekové boty na zip. Pro někoho, kdo s tkaničkami hodně zápasí, na tábor jako dělané, co říkáte? Mají je ve verzi pro kluky i holky, navíc to nejsou jediné zajímavé boty z jejich nabídky. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku