Jak zabavit děti? Aplikace HopSkoč vám pomůže být s potomky offline

Vezměte je ven a zahrajte si
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
18. září  2018 
 06:00

Chcete, aby děti  místo "tati/mami, půjč mi mobil" raději říkaly "tati/mami, pojď si se mnou zahrát něco nového"? Pak pro to musíte něco udělat, třeba právě prostřednictvím mobilu – pro děti to tak bude atraktivní, vy budete za moderní rodiče a přitom je vytáhnete ven a naučíte něco nového. Skvělým pomocníkem může být nová mobilní aplikace HopSkoč, kterou dali dohromady skautští vedoucí. Nám se líbí! 

Skautská aplikace HopSkoč pomáhá rodičům s vymýšlením zábavy pro děti. A nyní je pro všechny zdarma, takže ji určitě vyzkoušejte. Abyste rozuměli: její předností není vymakaná grafika, ta by byla zbytečná – není to totiž aplikace s hrami, které hrajete na mobilu, ale s hrami na hraní venku. A nejen tam, obsahuje i tipy na to, jak zabavit dítě třeba při dlouhém cestování nebo v čekárně u doktora. Tedy všude tam, kde nám rodičům dochází fantazie a napadá nás akorát tak slovní kopaná nebo "myslím si".

HopSkoč je netradiční mobilní aplikace. Na rozdíl od mnoha jiných využívá telefon pouze jako odrazový můstek pro skok z virtuálních světů do skutečných dobrodružství dětí a jejich rodičů.

Základní myšlenkou herního nápadníku je, že nejlepší hračkou pro malé děti není tablet nebo mobil, ale maminka s tatínkem a nejlepší investicí společně trávený čas. A aby to měli rodiče s hledáním jeho náplně jednodušší, skauti jim přinášejí příruční inspiraci.

Od dvou do deseti let

Skautská aplikace HopSkoč shromažďuje nápady na jednoduché, ale smysluplné a zábavné hry pro menší děti, při kterých si zábavu užijí děti i dospělí. Všechny aktivity přitom spojuje důležitý princip – jsou nápadité a zároveň nenáročné na realizaci.

Hry se dají třídit podle věku dětí, prostředí či délky času, lze je hodnotit a ukládat do oblíbených nebo vyhledávat podle kategorií. Chcete zabavit dítě při cestování nebo v čekárně u doktora? Žádný problém, stačí vybrat příslušnou kolekci. K objevování nových aktivit pak slouží doporučení dosud nevyzkoušených her, protože zásoba her se neustále rozrůstá.

Rozhraní aplikace se řídí heslem, že v jednoduchosti je krása. Jednotlivé hry jsou zobrazeny v přehledném seznamu s ilustračními obrázky. Stačí jen vybrat, přečíst si instrukce a začít si hrát. Celý systém je velmi intuitivní, aby nebral čas, který je lepší věnovat dětem. Protože na skutečných offline zážitcích s dětmi je celá aplikace postavená.

Kdy se může hodit? 

  • Při cestě v autě, když uvíznete v koloně a není to už zábavné vůbec pro nikoho,
  • když na výletě začnou bolet nožičky a je potřeba dojít ještě kus cesty,
  • když jsou děti nemocné, jsou doma dlouho zavřené a pochopitelně je už nic nebaví,
  • když čekáte u doktora, cestujete vlakem nebo je ošklivé počasí,
  • když máte chuť si společně něco zahrát, ale nemáte žádný nápad.

Jaké hry v aplikaci najdete? Zkuste třeba LEDOVEC:

Do igelitového pytlíku či uzavíratelné plastové nádoby dáme vodu, necháme ji v mrazáku zmrznout. Vznikne "ledovec", který umístíme při koupání do vany. S dítětem můžeme ledovec či ledovce obeplouvat, ale také si vysvětlit rozdíl mezi vodou a ledem. Je to jednoduché, ale napadlo by vás to? 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku