Mám tři syny! Důvody, proč nelituji, že nemám ani jednu dceru

  • Mám tři syny! Důvody, proč nelituji, že nemám ani jednu dceru
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    29. listopadu  2017 
     06:00

    V některých zemích se kluci těší větší oblibě než holky, jinde naopak. Indiáni preferují syny, matky z indického kmene Khásiů jsou zase zklamané, když porodí syna. Holt všude to je jinak. Kdysi jsem byla taky trochu zklamaná, když jsem potřetí porodila opět kluka. Dnes bych neměnila, i když špetka touhy po růžové se čas od času objeví. Proč je fajn mít samé syny?

  • Odchod kamkoli je jednodušší

    Autor: iStock

    Když mi vykládají kamarádky o tom, jak vypadají jejich rána, musím děkovat těm nahoře, že mi dopřáli jen samé kluky. Žádné punčocháčky. Žádný vlasový styling a splétání copánků. Žádné mašličky. Žádná dilemata před skříní plnou svetýrků a sukniček. Do určitého věku bylo těm mým chlapům šumafuk, co měli na sobě, a už vůbec neřešili, že stejné tenisky má i jejich kamarád ze školky.

  • Nevadilo jim veřejné WC

    Autor: iStock

    Má kamarádka se smíchem vzpomíná, jak nikdy svou dceru nepřinutila, aby šla na dámské WC v čekárně u lékaře. I když otřela prkýnko dezinfekčním ubrouskem, i když s sebou v kabelce nosila hygienické speciální sedátko – ne a ne. Já to s kluky měla v pohodě, nejenže se vymočili na toaletě, kdekoli jsme byli, ale i se bez problémů vyčurali do křoví.

  • Poznala jsem místa, kam bych se s dcerami nedostala

    Autor: iStock

    Samozřejmě, že ne všechny holky jsou víly, které tančí po bytě a hrají si s mrkacími panenkami, ale většina kluků jsou prostě milovníci sanitek, náklaďáků, vlaků, nádraží, požárních vozů, letadel a aut. Ať chcete nebo ne, je to tak. Kdybych měla zpětně spočítat, kolik jsem za jejich rané dětství navštívila nádražních hal, letišť, autobusových či tramvajových dep, asi by mi prsty jedné ruky nestačily. A byla to zábava! 

  • Nejsou milovníci dramat

    Autor: iStock

    Znám spoustu holek, které už od narození dokážou vydolovat i z jalové krávy tele. Chovají se jako královny dramatu (ne vždy, samozřejmě), které skáčou z dobré nálady do špatné. Jistě, i mí tři synové se dokázali pořádně namíchnout, ale nikdy jsem nezažila, že by se vydrželi durdit a zlobit déle než deset minut. Obvykle si všechno vyřešili mezi sebou, a třeba i pěstičkami. No a co, problém se má řešit hned, ne ho zakopat hluboko dovnitř. Děkuji synům, že mě to naučili. Hlavně klid a žádné drama. Svět se nezboří.

  • Vím, co je to ofsajd

     

    Autor: iStock

    Dámy, jejichž dcery hrají fotbal, prominou. Ale moc jich není. Všichni naši tři synové fotbal hráli a jeden stále hraje. Vozila jsem je na tréninky, chodila a chodím na zápasy. Trvalo to sice dlouho, ale díky tomu vím, co je to nejen ofsajd, ale taky velké vápno, desítka (ne, není to pivo), šajtle, zeď nebo krtek. Pravda, krtka uvidíte spíše jen v Okresním přeboru, ale je dobré vědět, že krtek je druh kopu, při kterém hráč odkopne drn trávy.

  • I když jsou tři, každý je jiný

    Autor: iStock

    Být mámou tří zástupců stejného druhu mi ukázalo, že i když jsou to všichni chlapi, jsou naprosto rozdílní. Nejstarší je bohém, kterému je všechno jedno – však ono to nějak dopadne – přitom je velmi inteligentní, prostřední je introvert, který promluví jen tehdy, když je to opravdu nezbytně nutné, a nerad se objímá, no a ten třetí pořád kecá a vyžaduje dotyky. Jsou jako den a noc, oheň a led a tyhle rozdíly mě naplňují láskou. No a taky mě naučily, abych nikdy nezobecňovala.

  • Rozumím si s jinými matkami synů

    Autor: iStock

    Má nejlepší kamarádka má dvojčata, kluka a holku. Naši synové jsou skoro jako přes kopírák – v dobrém i ve zlém. Když se potkáme, naskočíme na stejnou vlnovou délku a dokážeme během chvíle probrat jejich pětky za práci v hodině, zapomenuté žákovské, neustálé poznámky za nevhodné chování či třídní důtky za cokoli. Chápeme se. Jsme speciální plemeno. Matky synů vědí, o čem je řeč. A největší strach? Že budeme jednou odsouzené k obávané roli tchyně.

  • Milují mě zvláštním způsobem

    Autor: iStock

    No ano, kluci toho moc nenamluví, málokdy z nich vydolujete: Mám tě rád. A když to řeknou, fakt to stojí za to. Jednou mi někdo řekl, že láska synů je jednodušší, a nemyslel to nijak špatně. Je jiná a já jsem hrdá na to, že mám tři syny, pro které jsem pořád svým způsobem královna. I když vyrostou, pořád to budou ti zablácení kluci, kteří milují požární auto.

     

    Máte dceru? Podívejte se na tohle VIDEO, dozvíte se v něm, co je dobré vědět o výchově holčiček:

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku