Milují se i nenávidí! Fotografka dokumentuje vztahy sester

Šest sester Flo (20), Millie (16), Bea (6), Oki (11), Clara (15) a Cecily (8) má ještě tři bratry. Celkově je jich devět dětí. V rámci tak početné skupiny vytvořily děti ještě menší skupinky. Často jsou nejmladší dva nejlepšími kamarády a dospívající sestry kamarádí zase spolu. Bea: "Mám osm sourozenců, tři psy, kočku, dvě rybičky a křečka, také bych si přála adoptovat děti, až budu dospělá!"
Foto: Sophie Harris-Taylor
Sdílej na facebooku
1. února  2018 
 06:00

Vztahy mezi sourozenci jsou silné, ale také komplikované. A co teprve mezi sestrami? Fotografka Sophie Harris-Taylor zdokumentovala sestry různých věkových kategorií. Začala fotit před dvěma lety ženy kolem Londýna. Shromáždila kolem osmdesáti snímků a příběhů, některé z nich vyšly v knize s prostým názvem Sisters, tedy Sestry. 

Všechny fotografie jsou doprovázeny krátkým příběhem, jehož autorkou je novinářka Emma Finamore. Většina sester mluví o napjatých okamžicích v jejich vztahu, dětských hádkách ve společném pokoji i období žárlivosti. Přes to všechno jejich vazby vydržely až do dospělosti. 

Toto pouto hezky vystihuje výrok jedné mladší sestry: "Jsem pravděpodobně šťastnější a uvolněnější právě v přítomnosti mé starší sestry než v přítomnosti kohokoliv jiného."

A jak vznikl nápad nafotit sestry různých věkových skupin? Autorka se právě inspirovala svým vztahem se svou sestrou. "Celá léta cítím tlak na to, abych měla vztah se svou sestrou, byť z mnoha důvodů to nešlo přirozeně," přiznala Harris-Taylor serveru Huffingtonpost.com. "Stejně jako všechny vztahy, i ten náš se vyvíjí. Nedávno jsme byly v kontaktu více. Ale nikdy bych za ní nezabouchla dveře," dodává. 

Tady to začíná! Holčička se vzteká v porodnici. Nechce mladší sestřičku:

V následující fotogalerii najdete krátké příběhy jednotlivých žen a jejich sester. Jejich vztahy třeba nebyly ideální, ale přece se milují. Více se dozvíte v GALERII TADY. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku