Sám mezi dívkami. "Balet není zženštilý!" vzkazuje jedenáctiletý tanečník

Video se připravuje ...
Balet není jen pro holky, vzkazuje jedenáctiletý tanečník
VIDEO: 60 second
Sdílej na facebooku
5. dubna  2018 
 06:00

Máte doma malého chlapce a uvažujete, že byste ho dali na nějaký sport? Co třeba balet? Že je jen pro holky? Omyl! Bohužel, je to dost zažité klišé. A přesně to je to, co mrzí i jedenáctiletého Gabriela Romera, který si říká Gabe. "Být tanečníkem stojí daleko víc úsilí než být například fotbalistou," vzkazuje všem. 

Jedenáctiletý Gabe je v tanečním centru Thom McIntyre’s v Philadelphii jediným chlapcem mezi dívkami. "Samozřejmě, že bych byl rád, kdyby tam bylo víc kluků, ale kluci si myslí, že tanec je pro holky. Že je to zženštilé," říká trochu zklamaně.

On tancem žije. "Balet není pouze sport, je to umění. Je to možnost, jak převést pocity do pohybu," vysvětluje ve videu 60 Second Docs. Podle něj stojí také hodně úsilí.

Gabe má také vzkaz pro kluky: "Nebojte se vyjádřit své nadšení pro tanec, nevšímejte si, co si o vás budou myslet ostatní. Záleží na tom, co chcete vy sami. Jaká je vaše vnitřní vášeň. A tu byste měli následovat!"

Mohli bychom vám tu dlouze popisovat, jak Gabe krásně tančí, jak o tanci umí hezky mluvit a jak mu to sluší, ale nejlépe uděláte, když si pustíte video a uděláte si vlastní obrázek.

My mu držíme palce a těšíme se, že bude víc takových tanečníků!

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku