7 důležitých věcí, díky kterým váš vztah přežije i problémy

  • 7 důležitých věcí, díky kterým váš vztah přežije i problémy
    Foto: iStock.com
    Sdílej na facebooku
    24. února  2018 
     06:00

    Jak to zařídit, aby vaše společné soužití bylo lepší a vzájemné pouto ještě silnější? Smějte se spolu, mluvte o sexu a plánujte budoucnost! Problémy pak lépe ustojíte. 

  • Společná vize do budoucna

    Autor: Profimedia

    Je velice důležité, abyste sdíleli (alespoň v základních bodech) stejné nebo podobné představy o tom, jak byste chtěli, aby se dále ubíraly vaše životy. Jak po existenční stránce, tak po té emociální, pracovní i duchovní. Samozřejmě s ohledem na děti, jejich výchovu, také ale na vaše společné rodinné i individuální zájmy, přání a plány. Ujasněte si, zda jste oba spokojení s chodem vaší domácnosti, případně diskutujte o možných změnách nebo nových pravidlech, která by vyhovovala oběma stranám (případně byla lepším řešením také pro vaše děti). Co byste rádi změnili, vyzkoušeli, na co jste ve společném soužití pyšní?

  • Zůstaňte sami sebou

    Řada lidí v dlouhodobém partnerském vztahu ztrácí schopnost zůstat sami sebou a často tak trochu „násilně“ mění a potlačují svou pravou osobnost. Ruku na srdce, chováte se, jednáte a mluvíte tak, jak je pro vás přirozené, nebo se někdy raději „přetvařujete“ a děláte nebo říkáte to, co se od vás očekává a co nevyvolá nepříjemný konflikt? Svého partnera bychom měli umět přijímat a milovat se všemi jeho pozitivními i negativními vlastnostmi a názory. I když nás mohou občas vytáčet k nepříčetnosti. Otevřená komunikace a upřímnost, bez obav z hádky, odsouzení, odmítnutí nebo neporozumění, je základním stavebním kamenem vzájemné lásky.

    Autor: Profimedia

  • Naučte se přiznat chybu

    Požádal vás o ruku? S partnerem byste měli vyřešit důležité otázky týkající se vašeho budoucího života.
    Požádal vás o ruku? S partnerem byste měli vyřešit důležité otázky týkající se vašeho budoucího života.
    Autor: iStock

    Dokázat uznat, že jste se zmýlili, a omluvit se, to je vlastnost, které si na svých partnerech všichni vážíme. Proto mají páry, ve kterých nemá ani jeden ze zúčastněných problém s tím přijít a omluvit se, mnohem snazší a šťastnější život, bez zbytečných nedorozumění a konfliktů. Kdo z nás nikdy nesklouznul spíše k myšlenkám „já za to nemůžu, to ten druhý mi nerozumí, nechápe, co mu chci říct.“ Většina lidí má tendenci zaujmout spíše obrannou nebo ublíženou pozici a jejich ego jim nedovolí na rovinu říct, že se spletli, dopustili se chyby a přejí si ji napravit a vysvětlit. Přijměte, že váš protějšek, stejně jako vy sami, není dokonalý a chybovat (a také odpouštět) je zkrátka lidské.

  • Budujte emocionální pouto

    Co je nejvíce vzruší?
    Co je nejvíce vzruší?
    Autor: iStock.com

    Vzájemná fyzická přitažlivost je samozřejmě velmi důležitá (a také zábavná, samozřejmě), pokud jste ale s jedním partnerem spoustu let, ke společnému spokojenému životu vám těžko bude stačit. V dlouhodobém soužití musí fungovat emoční propojení, aby se vztah mohl vyvíjet a posouvat na další úroveň. Nezapomínejte projevovat zájem o toho druhého a učte se poznávat ho z různých úhlů pohledu. Mluvte o svých tajných snech a přáních, nestyďte se otevřeně hovořit o pocitech, náladách, nevytvářejte si falešné domněnky, raději se vždy přímo zeptejte. Obrovským benefitem pro každé partnerství jsou podobně nastavené morální a etické hodnoty, které oba uznáváte. Významně totiž ovlivňují váš pohled na život, výchovu dětí i vztahy s ostatními lidmi. Až zázračnou moc mají také společně vybudované rituály.

  • Neslevujte ze svých cílů

    ...
    ...
    Autor: Profimedia

    Pokud plánujete společnou budoucnost, měli byste se oba takzvaně dívat jedním směrem a shodnout se na nejdůležitějších záležitostech, které jsou pro život potřeba. Samozřejmě nejde ani tak o krátkodobé nebo příležitostné záležitosti, jako například zda se pojede na dovolenou do Španělska nebo Řecka nebo jaký film si pustíte v neděli večer. Pokud si ale neumíte představit, že byste žila na venkově, ačkoli partner na tom trvá, nebo sníte o dvou až třech dětech, zatímco váš protějšek po potomcích nijak zvláště netouží, jsou to závažné důvody k zamyšlení. Neznamená to, že byste nutně měli smýšlet úplně stejně ve všech aspektech života, určitě byste ale o svých záměrech měli mluvit a pokoušet se hledat kompromisy, pokud je to jen trochu možné.

  • Užívejte si intimní chvíle

    ...
    ...
    Autor: Profimedia

    Sexuální soulad je jednou z nejdůležitějších součástí fungujícího vztahu. Pravidelný intimní život posiluje vzájemné pouto, pocit blízkosti a náklonnosti a v případě, že začne stagnovat nebo se mu vyhýbáte (ať už z jakéhokoli důvodu), začne to mezi vámi dříve nebo později skřípat. Problémem může být rozdílný sexuální apetit nebo pocit určitého nátlaku ze strany partnera a jediným řešením je mluvit, vysvětlovat, snažit se společně „vyladit“ a brát ohledy na partnerovy potřeby. Pokud se totiž jeden z páru začne cítit po této stránce odmítaný, dostaví se pocity frustrace, a to bývá cesta do pekel. Nemáte zrovna chuť a náladu na divoký sex? Nevadí, přitulte se, pomazlete, obejměte partnera a ujistěte ho, že ho i tak stále chcete a milujete.

  • Neztrácejte smysl pro humor

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    Společný výbuch smíchu dokáže být tak uvolňující, osvobozující a nabíjející! Dokážete se společně smát, dělat si legraci sami ze sebe a pobaví vás stejné vtipy a historky? Skvělé, váš vztah bude díky tomu mnohem silnější a intenzivnější. Pokud jste našla člověka s podobným smyslem pro humor, jako máte vy, je to velká výhra a určitě se s ním nebudete nudit! A jestli ovládáte umění dělat si srandu i z ne vždy úplně veselých, všedních věcí nebo každodenních problémů, které každého z nás potkávají, máte vyhráno. Vyhnete se tím zbytečným hádkám a šetříte si nervy. Připravte se ale na to, že váš způsob humoru pravděpodobně zdědí také vaše děti, takže si doma užijete spoustu zábavy!

    Rodina představuje svůj alternativní životní styl

     

/
Autor: Simona Procházková
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku