Co dokáže cibule: Léčí nachlazení, kašel i bradavice, posiluje imunitu

Co dokáže cibule: Léčí nachlazení, kašel i bradavice, posiluje imunitu
Foto: shutterstock.com
Sdílej na facebooku
7. března  2017 
 14:00

Cibule je vlastně takový malý zázrak. Neobejdete se bez ní v kuchyni a stejně důležité místo by měla mít i ve vaší lékárničce. Protože s ní zvládnete zlepšit překvapivé množství zdravotních problémů. 

Kde se bere léčebný účinek cibule? Obsahuje vitaminy řady B, vitamin C i množství enzymů. A nejen to, najdete v ní vápník, draslík, sodík, železo a síru. Aby měla cibule skutečně velký efekt, je potřeba jíst ji syrovou, tepelná úprava účinky notně oslabuje, snad s výjimkou cibulového čaje. 

Autor: shutterstock.com

Co všechno dokáže? Léčí záněty horních cest dýchacích i nachlazení – šťávu ze syrové cibule smíchejte s medem v poměru 2:1 a podávejte po lžičkách při zánětu horních cest dýchacích a při nachlazení. 

Co ještě umí? Všechno se dočtete ZDE

Skutečné tělo po porodu: Žena se nechala vyfotit, aby povzbudila ostatní matky

Skutečné tělo po porodu: Žena se nechala vyfotit, aby povzbudila ostatní matky

Budoucí matky se často bojí nejen porodu, ale také toho, co těhotenství udělá s jejich postavou. Protože realisticky tuší, že tělo už nemusí být stejné…celý článek

Bohyně kojení: Kontroverzní a přitom něžné fotky budí pobouření

Bohyně kojení: Kontroverzní a přitom něžné fotky budí pobouření

Fotografka Ivette Ivens je velkou příznivkyní kojení, a to včetně kojení na veřejnosti, které část lidí odsuzuje. Ona se na takovou kritiku rozhodla…celý článek

 

Sdílej na facebooku
Autor: Maminka.cz/Martina Machová

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku