Matka synovi dovolila dočasné tetování. Barva mu spálila kůži!

Matka synovi dovolila dočasné tetování. Barva mu spálila kůži!
...
Foto: Facebook/Natasha Hamilton
Sdílej na facebooku
9. března  2017 
 16:00

Britská zpěvačka Natasha Hamilton synovi na dovolené dovolila, aby si nechal udělat dočasné tetování hennou. O týden později toho litovala, protože se mu rozjela prudká alergická reakce. 

"Tuhle hroznou reakci synovi způsobila henna, kterou se nechal tetovat na dovolené. Reakce se objevila po týdnu, když si šel zaplavat," popsala, co se jejímu šestiletému potomkovi stalo. Fotku jeho nohy zveřejnila na svém twitterovém profilu. 

Místo, kde bylo tetování, začalo svědit, pálit, a pak navíc oteklo. Nic horšího se naštěstí nestalo a potíže zase pominuly, ale Natasha míní, že to stojí za varování, protože alergická reakce mohla být mnohem horší. I tak chlapci hrozí, že mu zůstanou trvalé jizvy, jaké ukazuje třeba následující video. 

Tetování pomocí henny lidé nejčastěji zkoušejí na dovolené, ale objevuje se i v Evropě, přičemž používané přípravky často nikdo nekontroluje – v Británii stejně jako třeba v Česku. "Existují různé typy henny, z nichž všechny mohou vyvolat alergickou reakci, ale v tak extrémních případech, jako je tento, chemikálie obsažené v přípravku vlastně kůži spálí," komentovala případ malého Alfieho pro web Huffington Post UK lékařka Helen Webberley z Oxford Online Pharmacy. A rozhodně se snažila rodiče od podobných nápadů odradit. 

13 důvodů, proč se dítě chová jako spratek. Mohou za to rodiče!

13 důvodů, proč se dítě chová jako spratek. Mohou za to rodiče!

Děti přicházejí na svět s odlišnými povahami, liší se jejich temperament, zájmy i záliby. Celkové nastavení člověka nelze výchovou zase tak moc ovlivnit,…celý článek

Pokud byste potomkům přece jen chtěli tohle přání splnit, doporučuje, aby si lidé uvědomili následující: henna má přirozeně oranžovo-hnědou barvu, a pokud je hodně tmavě hnědá nebo černá, většinou to znamená, že obsahuje ještě něco navíc, a riziko alergické reakce tak stoupá. V každém případě neplatí, že henna je coby přírodní prostředek neškodná a bez rizik. 

Výtvarnice vtipně nakreslila 16 situací, které rodiče mimin a batolat znají až moc dobře

Výtvarnice vtipně nakreslila 16 situací, které rodiče mimin a batolat znají až moc dobře

Tohle nás hodně pobavilo. Holandská výtvarnice moc vtipně zachytila, jak se někdy cítí všichni rodiče světa, kteří se starají o nejmenší děti. Moc…celý článek

Bohyně kojení: Kontroverzní a přitom něžné fotky budí pobouření

Bohyně kojení: Kontroverzní a přitom něžné fotky budí pobouření

Fotografka Ivette Ivens je velkou příznivkyní kojení, a to včetně kojení na veřejnosti, které část lidí odsuzuje. Ona se na takovou kritiku rozhodla…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku