Dáváte dětem hroznové víno? Pozor, je to nebezpečné!

Dáváte dětem hroznové víno? Pozor, je to nebezpečné!
Kulička hroznového vína uvízla malému klukovi v krku
Foto: Finlee and Me
Sdílej na facebooku
7. dubna  2017 
 16:00

Dáváte svým dětem, včetně batolat, hroznové víno? My taky, protože ho – zvláště když je bez pecek – milují, a navíc je zdravé, rozhodně zdravější než bonbony. Rozhodně to ale není jídlo z nejbezpečnějších! 

Pravidlo, kterého se raději bez výjimek držte: klidně dětem dávejte hroznové víno, ale ne celé kuličky. Nakrájejte jim ho na menší kousky. Nestačí je jen překrojit na půlky, protože i tak mohou dětem uvíznout v krku. 

Pozor, rozhodně se to netýká jen rodičů batolat, která nemají zuby. Australská blogerka Angela Henderson zveřejnila tenhle týden rentgenový snímek, na kterém je jasně vidět, jak kulička vína uvízla v krku pětiletému synovi její známé. 

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky…celý článek

"Ne všechny děti jídlo pečlivě koušou, zvláště když spěchají třeba ven za kamarády," napsala na Facebooku a radí všem rodičům, aby byli s vínem nebo třeba s cherry rajčátky opatrní. 

Chlapec měl štěstí, že kulička hroznového vína neuzavřela jeho dýchací cesty úplně, ale i tak musel na operaci v celkové narkóze. Podle Angely tento malý chlapec musel být operován v celkové anestezii, aby se odstranily zbytky hroznů. Jeho matka dala svolení, aby se snímek z rentgenu objevil na webu coby varování pro všechny rodiče malých dětí.  

Můžete se podívat i na duchapřítomnou reakci jiné matky, která zachránila život roční dceři. Holčička se začala dusit sušenkou v dětském koutku:

 

Děti nosí helmu na kolo úplně špatně! Jak se nasazuje správně?

Děti nosí helmu na kolo úplně špatně! Jak se nasazuje správně?

Určitě jste to také viděli. Malý cyklista má na kole helmu, ale vlastně mu k ničemu není. Při pádu by nemusela zabránit úrazu hlavy. Protože ji má…celý článek

Doktor natočil "něžný" císařský řez. Neuvěřitelné záběry, jaké jste ještě neviděli

Doktor natočil "něžný" císařský řez. Neuvěřitelné záběry, jaké jste ještě neviděli

Někdy jsou ženy po císaři smutné, že dítě neporodily přirozenou cestou, ovšem i císařský řez může být nezapomenutelný. Třeba jako ten, který vidíte…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku