Jak vybrat podprsenku, která vám padne? Pozor na tyhle chyby!

  • Jak vybrat podprsenku, která vám padne? Pozor na tyhle chyby!
    Vybrat si podprsenku je věda! Když se naučíte, jakým chybám se vyvarovat, bude to hned snažší.
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    18. května  2017 
     06:00

    Máte doma celkem dost podprsenek, ale vlastně vám žádná nesedí? Škrtí nebo jsou volné, přes prsa odstávají, či z nich přes košíčky naopak přetékají ven? Nejste v tom sama. Špatnou podprsenku, ať už jde o nevhodný obvod nebo nevyhovující velikost košíčků, nosí až 80 procent žen! Poradíme vám, kterým chybám se vyhnout. 

  • Velký obvod

    Velký obvod je pravděpodobně největší chybou, kterou při pořizování podprsenky děláme. Většina žen si kupuje 85, ale nejvíce z nás má velikost jen 75 nebo 80. A jak vlastně poznáte, že je obvod příliš velký? V první řadě vám podprsenka vzadu u zapínání vyjíždí nahoru, protože obvod nedrží ňadra tak, jak má, a většina váhy je zavěšena na ramínkách. Ta by správně měla nést pouze 20 procent celkové váhy prsou. Když nesou více, prsa klesají, ramínka se zařezávají a mohou přijít i bolesti zad a krční páteře.

    Jak se o podprsenky starat? Video vám to ukáže!

    Jak se chybě vyhnout: Při zkoušení v kabince zvedněte obě paže vzhůru, obvod se nesmí ani hnout a prsa rozhodně nesmějí spodem vykukovat z košíčků. Pokud se obvod hýbe, sáhněte po podprsence s menším obvodem a o jedno číslo větším košíčkem.

    U správné podprsenky byste si na zádech měla být schopna pod zapínání strčit dva prsty.
    U správné podprsenky byste si na zádech měla být schopna pod zapínání strčit dva prsty.
    Autor: Shutterstock.com
  • Malý obvod

    Méně častou, ale také velmi zásadní chybou je naopak příliš malý obvod, který poznáte jednoduše tak, že po sundání je podprsenka otlačená, ale také tak, že pod tričkem se kolem obvodu tvoří nevzhledné faldíky a ramínka svírají ostrý úhel místo toho, aby byla vodorovně.

    Chcete podprsenku, která vám bude sedět? Přidejte se k naší Podprsenkové revoluci!

    Jak se chyby vyvarovat: Při krátkém zkoušení v kabince se podprsenka nestihne otlačit do kůže, a tak se zaměřte především na to, aby ramínka byla vůči sobě vodorovně nebo opravdu minimálně do písmene V. Také si přes podprsenku vyzkoušejte obepnuté, ideálně bílé tričko a ověřte, jestli se vám netvoří špíčky.

    Takto rozhodně ne!
    Takto rozhodně ne!
    Autor: Profimedia.cz
  • Příliš malé košíčky

    Kromě obvodu je velmi důležité zvolit i přesnou velikost košíčku. Pokud podprsenku obléknete a prsa doslova přetékají ven, je košíček příliš malý. Nezapomeňte kromě vršku zkontrolovat i strany, kde sice vylézající ňadro není tak nápadné, ale rozhodně to takto není správné!

    Podívejte se, jak si vybrat podprsenku pro velká prsa:

    Jak se chyby vyvarovat: Zkuste si přes podprsenku těsné tílko, které dokonale odhalí, když prsa z košíčku příliš vylézají. Zkuste zvednout ruce, předklonit se a také několikrát poskočit. Když prsa z košíčku nepřetékají ani při pohybu, je velikost správná. V opačném případě je třeba zvolit větší košíček, ale ponechat velikost obvodu nebo vyzkoušet podprsenku s méně vykrojeným košíčkem.

    Takto rozhodně ne!
    Takto rozhodně ne!
    Autor: Profimedia.cz
  • Příliš velké košíčky

    Velkou estetickou chybou je nošení naopak příliš velkého košíčku, který se nevzhledně krabatí nebo ve výstřihu odstává od ňadra. Takový problém mají většinou ženy s malými prsy.

     

    Jak se chyby vyvarovat: Při zkoušení podprsenky zkontrolujte, zda je přechod mezi ňadry a košíčky plynulý. Před testem párkrát zakružte pažemi a předkloňte se. Pokud se mezi ňadry a podprsenkou tvoří duté místo a košíček odstává, sáhněte po menším košíčku, ale obvod zachovejte. V opačném případě si vyberte push-up podprsenku, která je velmi mělká, a tak se bez problému celý prostor vyplní, i když máte malá prsa.

    Malá prsa lze zvětšit push-up, velká ničím nezmenšíte.
    Malá prsa lze zvětšit push-up, velká ničím nezmenšíte.
    Autor: Shutterstock.com
  • Střed podprsenky odstává

    Střed podprsenky, který spojuje oba košíčky, by měl dokonale přiléhat k tělu. V opačném případě to znamená, že jste si vybrala podprsenku, která má pro vaše prsa příliš malé košíčky. Ňadra se do nich nevejdou, a odstrkují tak střed podprsenky směrem od těla. Pokud je tlak příliš velký, mohou odstávat i kostice a prsa mohou spodem vypadávat. V tomto případě nepotřebujete menší obvod, ale větší košíček.

    Jak se chyby vyvarovat: Podprsenku si oblečte, nastavte ji tak, jak má správně být, a vyzkoušejte, kolik prstů se vám pod střed vejde. Měl by to být maximálně jeden!

    S malými prsy si můžete dovolit chodit bez podprsenky.
    S malými prsy si můžete dovolit chodit bez podprsenky.
    Autor: Shutterstock.com
  • Kostice se zařezávají

    Kostice musí dokonale kopírovat spodní linii prsu, celý ho obejmout a směřovat přímo do středu podpaží. Nikdy se kostice nesmějí do prsu zapichovat! Důvodem může být malý košíček nebo také malý obvod.

    Jak se chyby vyvarovat: Když se budete alespoň trochu v podprsence pohybovat, měla byste nepříjemné tlačení kostice ucítit poměrně brzy. Pak je třeba zjistit, zda je na vině malý košíček nebo obvod.

    Jestliže se vám zmenší prsa, aniž byste nějak zásadně zhubla, anebo se blížila menopauza, mohlo by jít o syndrom polycystických ovarií.
    Jestliže se vám zmenší prsa, aniž byste nějak zásadně zhubla, anebo se blížila menopauza, mohlo by jít o syndrom polycystických ovarií.
    Autor: Shutterstock.com
  • Příliš volná ramínka

    Další chybou může být nevhodné nastavení. Když máte ramínka příliš dlouhá, nese celou váhu poprsí obvod a ramínka při pohybu padají.

    Jak se chyby vyvarovat: Obvykle stačí táhnout ramínka pomocí posuvné spony nebo je zkřížit a spojit mezi lopatkami.

    prsa, žena, podprsenka
    prsa, žena, podprsenka
    Autor: Shutterstock
  • Příliš těsná ramínka

    Velmi často si ženy ramínka příliš utahují, aby upevnily ňadra co nevýše. Obvykle je to reakce na příliš volný obvod, který nezvládá držet váhu prsou, a ta tak padají dolů. Těsná ramínka se zařezávají a způsobují kromě bolestí i nesprávné držení těla.

    Jak se chyby vyvarovat: Důležité je zvolit správný obvod, který vám sedne. Nesmí být ani volný, ani malý. Pokud máte velká ňadra, je třeba navíc dbát na to, aby byla ramínka širší, než je běžné. Široká ramínka se totiž nezařezávají do ramen ani ženám s opravdu velkými prsy.

    Ramínka od podprsenky by vás neměla nikdy tlačit.
    Ramínka od podprsenky by vás neměla nikdy tlačit.
    Autor: Shutterstock.com

    Pipinka a lulánek? Zapomeňte na hloupé názvy pohlaví! Děti si to nezaslouží

    Pipinka a lulánek? Zapomeňte na hloupé názvy pohlaví! Děti si to nezaslouží

    Holčičky mají "pipinku", "prcinku", "frndu", "fifinku", "jůlinu" či "buchtičku". Kluci "pindíka", "bimbáska", "lulánka", "šulínka" nebo třeba "zvoneček".…celý článek

    První setkání miminka s rodiči: Neuvěřitelné, dojemné i syrové záběry!

    První setkání miminka s rodiči: Neuvěřitelné, dojemné i syrové záběry!

    Den matek se dá slavit různě. Facebooková stránka Birth Becomes Her, která se zaměřuje na záběry z porodů, zveřejnila krásné…celý článek

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku