Žena po porodu neuvěřitelně zhubla. Stačily dvě jednoduché změny!

Začala s domácím cvičením, později si najala trenéra a propadla silovému tréninku.
Foto: Carina Fit Mama
Sdílej na facebooku
2. července  2019 
 06:00

Na svém instagramovém profilu mluví Australanka Carina zcela upřímně a bez obalu o tom, jak se v průběhu let měnila její váha a co se stalo s jejím tělem během těhotenství. Je přesvědčena, že její příběh může inspirovat spoustu dalších maminek, které se trápí kvůli postavě. Jsme nadšené z jejích výsledků a fandíme jí!

„Je naprosto v pořádku, abyste se soustředila sama na sebe, srovnala si priority a upřednostňovala své vlastní zdraví, fyzickou kondici a emocionální pohodu před pocity, že musíte zvládnout milion povinností a všechna očekávání svého okolí. Zvláště pokud jste maminka. Rozhodně to neznamená, že jste sobecká, když nevěnujete veškerý čas a energii jen rodině a dětem,“ napsala Carina v jednom ze svých příspěvků na Instagramu. A my s ní souhlasíme.

K porodu s 25 kily navíc

Právě tento životní postoj jí pomohl zhubnout, motivoval ji k velkým změnám, dodal jí sebevědomí a sílu bojovat s kily navíc a nastartovat zdravější životní styl. Po všech stránkách.

„Během svého těhotenství v roce 2013 jsem přibrala více než 25 kilogramů, bylo to šílené. Ale nakonec se mi povedlo vše shodit,“ svěřila se Carina. Když se pak v roce 2015 vracela do práce, vážila 71 kilo. Dnes jí váha ukazuje krásných 64 kilogramů, ve svém snažení a aktivním životě ale nepřestává. Říká, že váha je jen číslo, záleží jí spíše na zdraví, duševní pohodě a dobré kondici.

Klidně si dám hamburger!

Snaží se sice jíst podle zásad zdravé výživy, vaří dietně, miluje zeleninu, podle svých slov si ale občas s klidným svědomím dopřeje oblíbenou zmrzlinu, kousek koláče, koblihu nebo hamburger. „Musím to čas od času udělat, abych ukojila své chutě, a nemám kvůli tomu výčitky. Dramaticky se změnilo složení mého těla. V tlustém období jsem měla podíl tělesného tuku hrozivých 30 %, podle výsledků posledního měření na speciálních přístrojích je to dnes pouhých 19 %. Jak motivující! Zjistila jsem, že každodenní vážení není nejspolehlivějším ukazatelem pokroků při shazování kil. Přestože jsem zhubla jen o sedm kilogramů, moje fyzická proměna je mnohem důležitější a viditelnější,“ raduje se Carina.

Propadla jsem silovému tréninku!

Co ji nakoplo k tak velkému kroku? Úplně první změnou, kterou Carina udělala, bylo pravidelné cvičení fitness programu BBG Kayly Itsines. „Cvičila jsem doma poctivě přesně 71 týdnů, abych byla úplně přesná. Ale v srpnu 2016 jsem se nastěhovala do posilovny a začala zvedat činky. Od února 2017 jsem si najala osobního trenéra a začala se řídit jeho pokyny a dodržovat jídelníček sestavený na míru,“ vzpomíná mladá maminka a pokračuje: „Ačkoli už se nevěnuji BBG programu, jsem Kayle hodně vděčná, její program mi výrazně pomohl v začátcích a nastartoval mé úsilí a ztrátu prvních kilogramů a tukových polštářů.“ Zamilovala se do silového tréninku a přiznává, že za její současnou pevnou a vypracovanou postavu může právě zvedání činek a vzpírání. „Dynamický kardio trénink je skvělý pro ztrátu tuku a snížení tělesné hmotnosti, ale nedá vaší figuře ten správný tvar, křivky, které chcete a na které budete právem pyšná. Ale hubnete při něm také,“ dodává Carina.

Nebojím se jíst!

Druhá zásadní změna, kterou se rozhodla udělat, byla v oblasti stravy. Začala se zajímat zejména o makrobiotiku. „Takže jím, co se mi líbí, vše, co je v souladu s makrobiotickou stravou. To znamená čerstvé potraviny, obiloviny, sezonní ovoce a zeleninu. To je základ mého každodenního jídelníčku,“ popisuje.

Podle ní je při cestě za lepší postavou největší chybou bát se pořádně se najíst a hladovět. „Nízkoenergetické diety nejsou dlouhodobě udržitelné. To vydržíte jen pár dní. Najděte si takový způsob stravování, který vyhovuje vašemu životnímu stylu a hlavně zajistí, že dostanete do těla veškeré potřebné živiny, dostatek vitaminů a minerálů, které vám dodají dostatek sil a energie pro sportovní trénink. Zároveň uděláte něco pro své zdraví,“ zdůrazňuje Carina. Jak vypadá její typický denní jídelníček?

  • Snídaně: zdroj bílkovin, banány a ovocná smoothie (před tréninkem)
  • Svačina: miska rýže s kuřecím masem a zeleninou (po tréninku)
  • Oběd: maso se zeleninou (syrovou, dušenou, vařenou v páře)
  • Svačina: proteinová tyčinka, jogurt, vařená vejce, avokádo a ořechy
  • Večeře: losos nebo červené maso se zeleninou

Nejsem sobec, když chci čas pro sebe!

Na pohyb a pravidelnou stravu by si měla najít čas každá maminka, je přesvědčena Carina. „Najděte si cvičení, které vás bude bavit a uspokojovat. Pokud se například budete nutit do běhu, ačkoli ho vlastně nemáte ráda, za pár dní nebo týdnů to stejně vzdáte. Pokud ale děláte to, co vás těší, vydržíte a výsledky se rychle dostaví. A rozhodně nezatracujte posilování s činkami kvůli obavám, že je to jen pro muže a po čase byste vypadala jako kulturista. Vzpírání je skvělý způsob, jak vybudovat svalovou hmotu, vytvarovat celé tělo, a navíc zrychlit metabolismus,“ radí Carina. Jak sama říká, nejtěžší část procesu hubnutí nepředstavuje pohyb, ale nutnost začít správně jíst. Její začátky se zdravou výživou byly obzvláště náročné, jelikož v té době (v roce 2014) navíc prodělala tři potraty a byla na tom psychicky špatně. Ale nevzdala to a rychle se vrátila ke svému pravidelnému režimu. Pokud vás tato žena nadchla stejně jako nás, sledujte její další snažení a úspěchy na Instagramu 

Sdílej na facebooku
Autor: Simona Procházková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku