Vytvořme našim dětem bezpečný domov

Vytvořme našim dětem bezpečný domov
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
19. června  2017 
 00:00
Prezentace klienta

Každé dítě mezi narozením a 18. měsícem života je velkým fanouškem ochutnávání všeho možného. Je to způsob, jak naše ratolesti objevují svět. Průměrné dítě pod 3. měsíc věku za den “cumlá” až 30 minut
a nikdy nevíte, co si může strčit do úst.

Proč zrovna ústa batolat?

Při narození jsou ústa nejvíce vyvinutá z celého těla, co se týče citlivosti. Děti si pořád strkají prsty do svých úst nebo „cumlají“ okraj deky. Díky tomuto objevují, co znamená tvrdost, měkkost a pevnost. Stále je vidíte, jak něco kousají se zvědavostí, která je rozhodující pro jejich vývoj
a zkušenosti. Během dalších šesti měsíců jejich života začínají používat jazyk, rty a vyrostlé zoubky. Takže jejich žvýkání postupuje na vyšší úroveň.

Nepozornost může být osudná

Naši nejmenší jsou neustále v pohybu. V touze objevovat svět jim nic nezabrání a nic a nikdo je nezastaví. Ale ani "supermáma" nemůže mít oči stále na stopkách a hlídat svého objevitele. 

Autor: Procter and Gamble

I chvilková nepozornost rodičů může způsobit úraz dítěte. Tato kampaň pomáhá informovat širokou veřejnost o bezpečnosti dětí v domácnosti. Téma je aktuální také pro zpěvačku, modelku a zároveň maminku Jitku Boho. „Moje dcera Rosálka je hodně zvědavé dítě a téměř vše ochutnává a dává do pusy. Proto vždy dbám na to, aby prací prostředky byly v místě, kam nedosáhne. Praní je však její oblíbená činnost, tak ji nechávám se do ní zapojit. Pomáhá mi otevírat dvířka či nastavit program a pračku zapnout. Z toho má obrovskou radost. A pak už mi jen nosí prádlo a ukazuje mi, jak krásně voní.”

Identifikujte rizika

Ariel vytvořil video „Spot the Risks!”, aby podpořil toto sdělení a zdůraznil jeho důležitost. Třicetisekundový spot vyzývá rodiče k rychlému vizuálnímu testu. Ten je navržený tak, aby zvýšil jejich schopnost rozpoznat potenciální rizika v domácnosti a držel malé děti mimo nebezpečí.

Jak zajistit vašim nejmenším maximální bezpečí?

Pro začátek je velice důležité přesunout všechny věci menší než dlaň dítěte na bezpečné místo, kde je vaše ratolest nemůže objevit a "ochutnat".

Batolata starší tří roků sice už netestují vše pusou, ale stále jim hrozí nebezpečí. Nedovolte, aby například puzzle ležely kolem, nenechte své boty přístupné a zkontrolujte si, kde leží vaše šperky. Jednoduše schovejte vše, co by mohlo lákat  a poté ohrozit vaše malé objevovatele.

Autor: Procter and Gamble

Zvláště dávejte pozor, kam ukládáte spotřební zboží či chemikálie, protože ty mohou být obzvláště nebezpečné. Mohou způsobit vážné podráždění kůže či očí. Takže váš největší pomocník při praní Ariel 3in1PODS by měl být vždy uzavřen a schován mimo dohled dětí někde v horní části police.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku