Jak podat kojenci medicínu? Třeba takhle. Maminka sdílela šikovný trik

Sdílej na facebooku
31. ledna  2018 
 06:00

Medicína na lžičku, spolknout a je to. No jo, ale co když onemocní kojenec? To pak nastává neřešitelný problém. Dostat do něj lék je boj. Tahle britská maminka a zdravotní sestra přišla se skvělým nápadem, který ulehčí starosti mnoha rodičům. Její fígl se stal doslova internetovou senzací, sdílelo ho přes 130 tisíc lidí. 

Helena Lee byla zřejmě zoufalá: její osmitýdenní syn měl horečku, ale léky odmítal. Pak dostala geniální nápad, se kterým se rozhodla podělit na Facebooku. Tam napsala:

"Pro všechny mámy: posledních 24 hodin jsem se snažila dostat do Alfieho medicínu Calpol, polovina sirupu skončila na něm, protože všechno vyplivnul. Pak jsem si vzpomněla, že jsem kdysi viděla tento trik. Ani kapka nazmar. A žádné slzy. Neváhejte a sdílejte se všemi maminkami, které znáte."

Ani kapka na zmar a žádné slzy, píše na Helena Lee u fotografie, na které její syn saje medicínu přes savičku dětské lahvičky.
Ani kapka na zmar a žádné slzy, píše na Helena Lee u fotografie, na které její syn saje medicínu přes savičku dětské lahvičky.
Autor: FB / Helena Lee

Na fotce je osmitýdenní syn Alfie, který saje medicínu proti horečce z aplikátoru, ale přes savičku své dětské lahvičky. Jednoduché, přitom geniální. 

Příspěvek sdílelo přes 130 tisíc lidí. Helena Lee, která má ještě čtyřletého syna, řekla serveru Huffingtonpost.com, že si nemůže vzpomenout, kde tento trik viděla, ale určitě to bylo někde na internetu. "Rozhodla jsem se, že tento trik budu sdílet, protože mám spoustu kamarádek maminek, mohl by jim pomoci," řekla Lee. "Určitě nejsem jediná, kdo se snaží dostat lék do miminka," dodává. 

Podívejte se, jak kojenci sají mateřské mléko:

Helena sice vyzvala, ať její trik maminky sdílejí, ale takovou smršť nečekala. "Myslela jsem, že je to výzva jen pro nejbližší přátele. Ovšem reakce byla naprosto šílená. Pořád tomu nemůžu uvěřit," reaguje na obrovský zájem o její příspěvek. 

Její syn Alfie už horečky nemá a je to zase šťastné a usměvavé miminko. Zřejmě i díky tomuto skvělému triku se uzdravil dříve. Pokud tedy i vy tápete, jak medicínu do malého kojence dostat, můžete to vyzkoušet přes savičku lahvičky jako Helen. 

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku