Tak já ti ty děti pohlídám!

Chystám se na menší operaci, manžel bude hlídat tři dny děti a je z toho trochu nesvůj. Takhle mi jedna kamarádka vylíčila svůj program na následující týdny. Aby toho na manžela nebylo moc, rozhodla se do boje povolat svou matku, která mu s dětmi pomůže. Tchyni zavrhla, že nechce poslouchat řeči o tom, jak chudákovi jejímu synovi nechává děti na krku, protože si neumí své zdravotní problémy vyřešit jinak. 

Taky vás na tom něco zarazilo? Pro upřesnění, jde o jejich dva společné potomky, téměř tříletá dvojčata. Jejich matka je s nimi třetí rok doma, manžel pracuje. Nějak se jim doma ustálilo, že když se o ně občas stará on, je to vlastně hlídání, za které očekává zvláštní ocenění. Rozhodně nejsou jedinými rodiči, kteří to takhle vnímají. 

Někde to začne a naštěstí skončí u jakžtakž žertovného sdělení "přebal si to dítě, smrdí", jinde to ale pokračuje a nabývá výše zmíněných rozměrů. A to i v rodinách, kde se otec zapojuje do péče o potomky více než kamarádčin manžel. 

Čím to je? Nechce se mi věřit tomu, že je to jen tím, že mužům se do péče o nejmenší ne moc komunikující děti nechce. Nemohou (si) za to do jisté míry ženy, které své partnery k péči o děti nepouštějí jindy než tehdy, když už vyloženě není zbytí, a tak je snadné podlehnout dojmu, že matka se stará a otec občas pomůže, podrží, pohlídá? 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy

 

Zobrazit domovskou stránku