Hrozivý pohled na popálenou tvář malé holčičky! Může za to opalovací krém!

Malá Kyla s popáleninami na obličeji, které způsobil opalovací krém
Foto: Facebook
Sdílej na facebooku
12. června  2017 
 06:00

Rebecca Cannon uveřejnila na Facebooku otřesné fotografie své malé dcery Kyly. Má na nich popáleniny na obličeji, které vypadají opravdu hrůzostrašně. Ne, neopařila se horkou vodou, popáleniny způsobil běžně prodávaný opalovací sprej! Dceřiny fotografie mají být varováním pro rodiče, aby si při nákupu ochranných přípravků dávali opravdu velký pozor!

Jak se to vůbec mohlo stát? Neudělala matka někde chybu? Bohužel neudělala, Rebecca koupila opalovací sprej a skutečně velmi pečlivě si přečetla návod na zadní straně. Zejména se ujistila, že je přípravek bezpečný i pro kojence.

Údaje uváděly, že ho lze použít už od věku šesti měsíců, a to dokonce i na obličej, a Rebecca tomu uvěřila. Řídila se všemi instrukcemi, totiž že nejprve se má sprej stříknout na ruce a pak rozetřít po obličeji. I přesto má dnes její čtrnáctiměsíční dcera Kyla těžké popáleniny II. stupně přímo uprostřed obličeje!

 

Víte, co všechno byste měli vědět o opalovacích krémech? Podívejte se na naše video:

 

Kyla musela být v důsledku popálenin hospitalizována, a to hlavně kvůli extrémnímu otoku. Zdá se, že dnes už je v pořádku a má dobrou náladu. Ovšem pozůstatky popálenin budou z jejího obličeje mizet pomalu. Rebecca Cannon varuje rodiče, aby byli skutečně velmi opatrní, pokud jde o použití opalovacích krémů a sprejů.

„Od té doby, co se dcera vrátila domů z nemocnice, jsem provedla řadu výzkumů a našla jsem znepokojující množství případů stejných, jako byl ten náš. Nevím, proč jsou takové přípravky stále na pultech,“ říká matka malé Kyly. „Dcera ani nebyla na slunci, ale přesto došlo k popáleninám, přestože štítek na krému deklaruje šetrné použití i pro velmi citlivou dětskou pokožku.“ 

Máte své děti v přátelích na Facebooku? Tak to rychle změňte! Proč?

Máte své děti v přátelích na Facebooku? Tak to rychle změňte! Proč?

Dovolili jste dítěti, aby si udělalo profil na Facebooku, ale občas mu ho zkontrolujete, aby o tom nevědělo? Úplně špatně, tvrdí odborníci. Někteří…celý článek

Její příběh není jediný. Minulý týden zveřejnila na svém facebookovém profilu podobný případ i Kanaďanka Caroline Morneau. Její devítiměsíční dcera měla na tváři stejné popáleniny jako Kyla – po použití opalovacího přípravku Banana Boat Baby SPF 60. V Česku se tento přípravek neprodává.

I jí dermatologové v nemocnici sdělili, že jde o popáleniny II. stupně. "Dceru jsem namazala tímto přípravkem a pak jsme byli třicet minut venku na slunci. Po návratu otekla a objevily se puchýře. Nejprve jsem si myslela, že jde o sluneční alergii, ale lékaři mě vyvedli z omylu. Šlo o reakci na opalovací krém!" A nešlo o jediný případ v posledních týdnech. Zdravotní ředitelka Renelle Briand z Health Canada sdělila, že se vyskytly více než čtyři případy způsobené právě tímto opalovacím přípravkem! 

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku