Retro hračky jsou zpět! Nafukovací slon, beruška na klíček i igráček

Retro hračky
Foto: Retro hračky
Sdílej na facebooku
15. března  2019 
 06:00

Pamatujete si na ně z vlastního dětství? Mnohé z hraček, k nimž se hodí přízvisko retro, se dají pořídit i dnes. A baví i současné děti. Které stojí za vyzkoušení? 

Když jsem před několika lety chtěla svému staršímu bratrovi koupit dárek, vzpomněla jsem si, jak jednou vzpomínal, že jeho oblíbenou hračkou v dětství byl plechový traktůrek na klíček. Napadlo mě, zda by se nedal sehnat z druhé ruky, lidé doma schraňují a pak prodávají ledacos. 

Rodičovský omyl! 10 jídel, která nejsou pro děti tak zdravá, jak myslíte

Rodičovský omyl! 10 jídel, která nejsou pro děti tak zdravá, jak myslíte

Chcete, aby vaše dítě jedlo zdravě, ale nepřeháníte to? Jen se vždycky snažíte mu nabídnout to, co považujete za zdravější variantu? Pozor na to, dost…celý článek

S překvapením jsem zjistila, že traktůrek i s valníkem můžu koupit nový, a ještě si vybrat barvu, protože tyhle plechové hračky už se zase vyrábějí. Pravda, dáte za ně více než za plastový výlisek z Číny, ale jsou krásné. Nedokázala jsem odolat ani lanovce na klíček, kterou jsem tehdy domů pořídila starším dětem, a nejmladší syn mě tuhle umluvil na plechový autobus. 

Mou oblíbenou hračkou byli plastoví igráčci a i ty si můžete dneska zase koupit, dokonce s celou poštou, benzinkou nebo kanceláří výpravčího, ale to už není tak úplně ono. Na trh se vrátily i jiné hračky, ať už jsou to oranžová plastová tatra nebo velká nafukovací zvířata, která v 70. letech navrhovala výtvarnice Libuše Niklová. Stále se drží také stavebnice Merkur či Seva, která teď mého syna nadchla ve školce. A to má doma lego! 

Podívejte se do GALERIE, jaké retro hračky pořídíte i dnes! 

Problém nebudete mít ani v případě, když budete chtít dětem koupit tak obyčejnou věc, jako jsou kuličky na cvrnkání. Pokud je chcete navíc v krásném balení včetně návodu, máte také možnost. Stejně jako když zatoužíte po gumě připravené na skákání, opět včetně pravidel. A jako bonus si můžete vybrat z různých barev.

Kterou hračku jste měli rádi a dá se koupit i dneska? 

Co se mi stalo v porodnici: Skutečné zážitky. Zažili jste to taky?

Co se mi stalo v porodnici: Skutečné zážitky. Zažili jste to taky?

Osobně si myslím, že se české porodnice za posledního čtvrt století změnily k lepšímu. Bohužel ne všude a ne dost a týká se to jak vybavení, tak přístupu…celý článek

Matka sama vyfotografovala narození svého syna! Jak to dokázala?

Matka sama vyfotografovala narození svého syna! Jak to dokázala?

Na co všechno jste myslela v momentě, kdy přišlo na svět vaše dítě? Tahle Američanka se snažila nezapomenout zmáčknout spoušť a vyfotit novorozeného…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku