Originální nápady: 5 tipů, jak si užít první Vánoce vašeho miminka

  • Originální nápady: 5 tipů, jak si užít první Vánoce vašeho miminka
    Pamatovat si to nebude, ale může mít hezké věci na památku
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    7. prosince  2015 
     06:00

    Nový přírůstek do rodiny je ještě malý a víc než stromeček a dárky ho zajímá jídlo a spánek? I přesto jsou to první Vánoce vašeho děťátka. Nebude si na ně stoprocentně pamatovat, i tak ale může mít hezké vzpomínky. Třeba v podobě speciálního vánočního přání. Jak si užít první takové Vánoce a udělat je pro vás i vaše miminko nezapomenutelné?

  • Vánoční kartička

    Rusové dluží na alimentech přes 56 miliard Kč
    Rusové dluží na alimentech přes 56 miliard Kč
    Autor: profimedia.cz - ilustrace
    Udělejte si na památku vánoční kartičku, kam obtisknete ručku nebo nožičku vašeho děťátka. Můžete ji použít i jako přání pro ostatní členy rodiny. Je na vás, jestli ji vánočně dozdobíte nebo na ní necháte jen otisky končetin. Každopádně je to hezká památka.
  • Čas přizpůsobte jeho potřebám

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Co naplat, že jste dosud jedli vždycky v půl sedmé. S malými dětmi se vždy vyplatí servírovat večeři již těsně po setmění, což bývá po čtvrté hodině. Uvidíte, než se dostanete ke stromečku, bude stejně tma. Miminku podřiďte čas absolutně. Pokud trávíte čas i s ostatní rodinou, nechť to pochopí. Je lepší mít večeři posunutou než u stromečku plačící hladové děcko.
  • Vymyslete novou tradici

    vánoce, kapr, dítě, vana, tradice
    vánoce, kapr, dítě, vana, tradice
    Autor: Shutterstock.com
    Možná se vám nebude dařit dostát všem tradicím. Vymyslete si svoji. Nechodili jste na odpolední procházky nebo pouštět kapra? Můžete začít s vaším miminkem. Zpíváte u stromečku koledy, nosíte krmení zvířatům do lesa nebo ptákům do krmítek? Dáváte si svařák na návsi s přáteli? Chtěli jste vždycky dělat lodičky z ořechů? Všechno tohle můžete od nynějška dělat s vaším děťátkem vy.
  • Foťte s mírou

    vánoce, děti
    vánoce, děti
    Autor: Shutt
    Je samozřejmě skvělé mít krásné fotky. Ale sami víte, že čím víc obrázků, tím více času zabere jejich výběr a tím je menší šance, že někdy zavítáte do fotolabu a necháte udělat klasické fotky. A navíc – kdo by chtěl vidět Vánoce jen přes display mobilu či foťáku? Udělejte pár fotek z důležitých chvil večera  a pak už na to nemyslete. A jen si večer užívejte.
  • Inspirujte se jinde

    dětské oblečení
    dětské oblečení
    Autor: Shutterstock.com
    V některých zemích se chodí ke stromečku až ráno 25. prosince a dost často se dárky rozbalují v pyžamech. I proto jsou v těchto zemích tolik oblíbená pyžama s vánočními motivy. Některá se dají pořídit docela levně, můžete svého potomka obléknout pro tuto noc do vánočního.

    Jiná tradice od sousedů je výroba takzvané "schránky času". Tam dají děťátku některé jeho oblíbené hračky nebo kousky oděvu, ze kterých vyrostlo. Někteří přikládají pramen vlasů, první botičky nebo lžičku. Někdy přiloží svědectví doby, jako jsou například noviny, někdo přikládá i vzkazy pro dítě a přání. Vše se zavře do krabice a otevře v určenou dobu – ideálně třeba v den narozenin, když dítě dosáhne plnoletosti.

/
Autor: is
Sdílej na facebooku
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku