Bepanthen – zdravá pokožka celé rodiny

Bepanthen – zdravá pokožka celé rodiny
Foto: Pilulka Distribuce
Sdílej na facebooku
27. března  2018 
 00:00
Prezentace klienta

Znáte odpověď na otázku, který orgán lidského těla je ten největší? Většinou nás napadají odpovědi jako játra, mozek, … Ale to se mýlíme. Největším orgánem lidského těla je kůže, která tvoří asi 7% celkové hmotnosti těla. Je velmi citlivá a tvoří jakousi bránu do našeho těla. Díky ní reagujeme na dotek, teplo, chlad,…

Jaké funkce zastává kůže?

Kůže je důležitý orgán, který chrání naše tělo před viry a bakteriemi a zároveň před vnějšími vlivy. Udržuje optimální hladinu vody a pomáhá regulovat tělesnou teplotu. Je velmi citlivá, a proto reaguje i na ten nejjemnější podnět (ať už se jedná o teplotu nebo třeba bolest).

  • Ochranná funkce

Pokožka chrání naše tělo před vnějšími vlivy jako výkyvy teplot, ztráta tekutin, vstup nečistot a různých mikroorganismů do našeho organismu.

  • Smyslové vnímání

Kůže obsahuje smyslové buňky, které nás upozorňují na teplotu nebo bolest.

  • Schopnost termoregulace

Termoregulace znamená schopnost kontrolovat svou tělesnou teplotu, což je důležité mimo jiné jako ochrana před různými viry a bakteriemi, ale také před přehřátím, nebo naopak prochladnutí, organismu.

  • Vstřebávání

Zdravá kůže je schopna absorbovat jen velmi malé množství látek. Oproti tomu poškozená kůže jich absorbuje mnohem více a odtud plynou různé infekce. Kůží prostupují látky rozpustné v tucích (např. různé masti a krémy) a dýchací plyny.

  • Vylučování

Stejně jako ledviny, i kůže se významně podílí na vylučování chemických látek z těla. Mazové a potní žlázy prostřednictvím svých sekretů pokožku chrání. Vylučují totiž z těla vodu, soli, tuky atd. Vylučování potu také plní důležitý úkol v oblasti termoregulace.

  • Skladovací funkce

V podkožním vazivu se skladuje tuk. Kůže se se podílí na látkové výměně, uchování tuků, vody, minerálů a vitamínů.

  • Estetická funkce

Čeho si při kontaktu s jinou osobou všimnete jako první? Potí se, červená se, je nervózní? Všimnete si také vzhledu a stavu pokožky celkově.

 

Jak o pokožku pečovat?

Naše pokožka se o nás tedy stará a chrání ji. Někdy ale dojde k jejímu poškození. Ať už vlivem chemických látek, nebo mechanicky, kdy se odřeme. Na pokožce se projevuje náš životní styl. Může praskat, být hrubá a suchá. To je to nejlepší prostředí pro vstup infekce.

Pokud pokožka není dostatečně hydratovaná, dochází k praskání kůže, oděrkám. Je tedy důležité pokožku pravidelně hydratovat. Ať už pitím dostatečného množství vody nebo prostřednictvím hydratačních přípravků. Dávejte také pozor na to, jak často pokožku umýváte a jak teplá je voda.

Pokožka dětí je několikanásobně citlivější než ta naše, dospělácká. Měli bychom jí tedy věnovat o to důkladnější péči. A v oblastech, kde hrozí zapaření, v kožních záhybech, na zadečku apod. to platí dvojnásob.

Dojde-li k jakémukoli narušení pokožky, vždy je připraven k pomoci Bepanthen krém. Jeho léčivá látka – dexpanthenol – přinese potřebnou úlevu a podpoří přirozený proces hojení a regenerace. Řada přípravků Bepanthen je určena pro celou rodinu. Od péče o nejmenší děti, přes pokožku se sklonem k ekzému, hojení drobných poranění nebo popálenin.

Jaký Bepanthen krém mám použít?

  • Bepanthen Care mast

Bepanthen Care mast je určena pro péči o tu nejcitlivější dětskou pokožku. Maminky jej využijí nejen na zadeček svého drobečka, ale také na bradavky poraněné při kojení. Pokožku regeneruje a hydratuje, lehce se roztírá.

Jeho mastná konzistence vytváří na pokožce transparentní prodyšnou ochrannou vrstvu.

Pokožka našich nejmenších má vyšší PH, proto je velmi citlivá na dráždivé látky, mezi které patří i moč. Dochází pak k opruzeninám. A i když si možná vyčítáte, že jste něco zanedbala, nemusí tomu tak být. Stačí jen třeba sníst něco, co se v moči projeví agresivně, děťátku začnou růst zoubky, použijete jiný prostředek na praní a na problém je zaděláno. Chraňte tedy zadeček svého děťátka Bapanthen Care mast při každém přebalování. Nedáte pak opruzeninám šanci.

  • Bepanthen Sensiderm krém

Účinně bojuje proti ekzému a ulevuje od svědění. Úlevu přinese do 30 minut. Pokožku obnovuje a hydratuje, je vhodný pro celou rodinu. Ideální je, pokud s jeho aplikací začnete při prvních projevech ekzému či svědivé pokožky. Obnovuje poškozenou kožní bariéru. Díky struktuře, která je pokožce vlastní, lipidy zapadnou na to správné místo a pokožku „opraví“.

Postihne-li ekzém miminko, krušné chvíle zažívají všichni. Miminko je neklidné, špatně spí, pokožka ho svědí. Rodiče trápí už pouhý pohled na dítě. Jak rádi by to vzali na sebe. Ekzém se může objevit už v prvních měsících po narození. Nejčastěji se objeví na bradičce, tvářičkách či stehnech jako červená svědivá vyrážka. Svědění je třeba mírnit a pomoci Vám může právě Bepanthen Sensiderm krém.

  • Bepanthen krém

Regeneruje a hojí suchou a popraskanou pokožku. Je skvělým pomocníkem v zimě, kdy pokožku vystavujeme extrémnímu chladu. Lehce se roztírá, nezanechává mastný povrch.

  • Bepanthen Plus

První pomoc při oděrkách, drobných povrchových poranění či lehkých popáleninách. Díky obsahu desinfekční složky oděrku vydesinfikuje, zabrání množení choroboplodných zárodků a podpoří její hojení. Měl by mít své místo v každé domácí lékárničce.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku