Řekli jí, že už nebude mít dítě. Ale narodil se malý bojovník Jedi!

Lékaři řekli mé sestře, že už nebude mít dítě.
Foto: Trish McCoy
Sdílej na facebooku
12. ledna  2018 
 06:00

Fotografka Trish McCoy se rozhodla sdílet neuvěřitelný a dojemný příběh o tom, jak její sestra, navzdory jednoznačnému verdiktu lékařů, zázračně otěhotněla.

"Je to tak dávno, že mi připadá, že to snad ani nebylo v této vesmírné galaxii. Kromě toho, že sestra patří mezi pouhých sedm promile lidí na světě, kteří trpí vzácnou nemocí, statečně bojovala také s rakovinou a musela překonat mnoho dalších náročných bitev. Sáhla si doslova na dno, přesto zůstala silná a neztratila naději a víru. Nakonec si řekla, že to tak má zkrátka být a byly jí souzeny jen dvě děti," líčí na sociálních sítích fotografka. 

Lékaři si nebyli jisti, zda se miminko v bříšku udrží.
Lékaři si nebyli jisti, zda se miminko v bříšku udrží.
Autor: Trish McCoy

A pak, o 11 let později, zázračně a naprosto nečekaně její sestra otěhotněla. Lékaři se obávali a nebyli si jisti, zda těhotenství zvládne, zejména kvůli autoimunitní nemoci zvané myeloneuropatie, která se projevuje mimo jiné nedostatkem mědi. Byla jen malá naděje, že se miminko udrží. Od pondělí do pátku docházela těhotná žena do nemocnice, dvakrát týdně dostávala infuze. "Ani na vteřinu to nevzdala, neslyšeli jste ji si na nic postěžovat, i když to pro ni muselo být neskutečně náročné," říká její sestra. 

Navzdory špatným lékařským prognózám, všem obavám, těhotenským komplikacím a dalším temným stránkám přišel chlapeček na svět.

"Je to malý rytíř, náš Jedi. Přišel na svět s deseti prsty na rukou a na nohou a rovnou také se světelným mečem," říká s nadsázkou fotografka Trish McCoy, která je autorkou těchto vtipných fotek. 

Už před porodem varovali lékaři opatrně její sestru, že syn nemusí být zrovna nejzdravější a mohou se objevit potíže kvůli oslabení imunitního systému. Bohužel se to částečně potvrdilo – nejdříve přišla silná novorozenecká žloutenka, pak problémy s plícemi a dýcháním… Tento malý padawan (pro nedotčené slavnou ságou Star Wars – padawan je učedník přidělený vždy nějakému mistrovi, teprve když je dost silný, musí splnit zkoušky a potom se z něj stává rytíř Jedi) ale statečně a vytrvale bojuje proti „zlým silám impéria“ všemi bojovými droidy a stormtroopery, které má k dispozici. A ty přece spolehlivě vyhrávají každou bitvu!

Sdílej na facebooku
Autor: Simona Procházková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku