Kluk, nebo holka? Jak to díky babským radám zjistit dřív než ultrazvuk

Kluk, nebo holka? Jak to zjistit dříve, než ultrazvuk?
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
13. října  2017 
 06:00

Myšlenka na pohlaví očekávaného děťátka je asi ta druhá nejdůležitější, co budoucím rodičům v hlavě běhá. Ta první je, aby bylo zdravé, samozřejmě. Od dvou proužků na testu uběhne ale pěkná doba, než se na ultrazvuku spolehlivě ukáže jasná odpověď. A tak se mnohé těhotné baví starými babskými radami, jak zaručeně poznat pohlaví dítěte ještě před narozením. Znáte je všechny?

Říká se, že pokud je ženě na začátku těhotenství hodně špatně, čeká děvče. Tady se asi většina z nás jen pousměje, protože každá známe někoho, kdo zvracel skoro celé těhotenství a porodil chlapce. Vůbec, dívkám je přisuzováno jaksi větší potrápení matky během těhotenství. Prý zůstávají v břiše přes datum předpokládaného porodu (děvče se strojí, aby bylo krásné) a krásu také matce ubírají. Na rovinu – ani my, co jsme čekaly kluky, jsme nebyly žádné Krasomily. A pozor – holky se vyřádí i na tatíncích. Pokud totiž během partnerčina těhotenství přibírají i oni, na cestě je určitě holka.

Stejně tak tvar břicha. Když je do špičky, má to být kluk, když je žena zakulacena hezky po celém obvodě, má to být děvče. Tvar břicha je ale dán více geneticky a svalovou dispozicí než pohlavím dítěte lebedícím si uvnitř. Ještě zajímavější je teorie s prsy. Pokud je trochu větší vaše pravé prso, čekáte kluka. Pokud vyhrává levé, budete mít spíš holčičku.

Tak to je zajímavé! 

Jsme v 21. století, tak by to možná chtělo věděčtější přístup. Jde o tlukot srdíčka vašeho nenarozeného miminka. Chlapci prý ho mají nižší, jen 140 úderů za minutu, dívky vyšší.Tak až vám příště gynekolog při prohlídce nechá poslechnout ozvy, zkuste si počítat.Ovšem počítejte také s tím, že lékaři tuto metodu zkoumali. A nepotvrdili.

Podívejte se, jak se proměňuje ženské tělo v těhotenství

Když nepomůže věda, pomůže čarodějnictví. S oblibou se na matčin vlas přivazuje snubní prsten a nechá se chvíli viset nad břichem těhotné. Pokud se prstýnek začne kývat sem a tam, značí to, že pod ní spí chlapec. Pokud opisuje kruhy, měla by se narodit holka.

V Americe tvrdí, že žena, která spí více na pravém boku, bude mít dívku a naopak. Má také mnohem tmavší moč, zatímco budoucí matky chlapců ji mají světlejší. Když poprosí těhotnou, aby jim ukázala ruce, některé ženy je natáhnou dlaněmi nahoru, jiné dolů. Ty, co mají dlaně nahoře, čekají kluka, dlaně otočené směrem na zem značí dívku. A když podáte těhotné klíč, dívejte se, jak ho vezme. Pokud za kulatou část – "držátko", bude to kluk. Pokud klíč vezme za kovovou, špičatou část, bude to holka.

Sdílej na facebooku
Autor: is

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku