Mýty a fakta o plastice prsou

Mýty a fakta o plastice prsou
Foto: Asklepion
Sdílej na facebooku
13. října  2016 
 00:00
Prezentace klienta

Plastické operace prsou jsou nejčastějšími estetickými chirurgickými zákroky. Přestože jsou stále běžnější, koluje o zvětšení prsou prsními implantáty mnoho polopravd a mýtů. Kde je tedy pravda?

Mýtus č. 1 - Je vidět, že jsou umělá

O kolika svých známých si myslíte, že mají prsní implantáty? O jedné, dvou? To číslo bude reálně mnohem větší! Prsa zvětšená kvalitními prsními implantáty od zkušeného chirurga jsou totiž k nerozeznání od pravých. Moderní silikonové implantáty mají přirozený tvar a jsou vyrobena z materiálu, který působí na omak přirozeně. Pokud si tedy nevyberete nepřirozeně velký objem, (který by vám ani žádný rozumný chirurg neměl do prsou vložit), nepozná se nic ani na pláži, ani v ložnici.

Autor: Asklepion

Mýtus č. 2 - Děsně to bolí

Vnímání bolesti máme každá trochu jiné, ale pokud jde o rekonvalescenci po zvětšení prsou silikonovými implantáty, platí, že by vás na žádné kvalitní klinice neměli nechat trpět. Některé pacientky pociťují jen lehkou bolest v prvních dnech po operaci, jiné si na ni stěžují déle a prožívají ji intenzivněji. Důležité je dodržet přesně doporučení chirurga o klidovém režimu, nosit správnou podprsenku a při jakýchkoli pochybnostech o průběhu hojení mít možnost kontaktovat kliniku nebo přímo lékaře.

Autor: Asklepion

Mýtus č. 3 - Už nikdy nebudu kojit

Souvislost se zvětšením prsou silikonovými implantáty a neschopnost kojit neexistuje. Při augmentaci prsou implantáty nedochází k redukci prsní žlázy ani k jejímu narušení, takže produkce mléka není nijak omezená. Chirurg vkládá implantát buď pod prsní sval, nebo pod žlázu, podle individuální indikace klientky. Není na to žádný univerzální recept. K redukci prsní žlázy, a tedy k potenciálnímu ohrožení kojení, dochází pouze při zmenšování prsou, což je ale zcela opačný případ, než o kterém tady mluvíme.

Autor: Asklepion

Mýtus č. 4 - Jsou na celý život

Není důvod nemít krásná prsa celý život. To ale neznamená, že bude stačit jedna operace. Od chirurga, který vám slibuje, že ty jeho implantáty vám vydrží navěky, rychle prchejte. I ty nejkvalitnější silikony je třeba po 10-15 letech vyměnit. Počítejte s tím, až si budete augmentaci plánovat. Jde totiž o vaše zdraví a krásu vašich prsou.

Autor: Asklepion

Mýtus č. 5 - Prasknou v letadle!

Máte pocit, že jste na palubě letadla vystavená nějakému extrémnímu tlaku, podtlaku, narážíte tam prudce na hrudník nebo tam snad lítají ostré předměty? Ne. Nemůže tam prasknout ani balonek, natož silikonový implantát, který prošel nejnáročnějšími testy kvality, včetně těch na mechanické poškození. Pokud nemá implantát výrobní vadu, což by měl samozřejmě personál a chirurg na sále odhalit, nemůže jen tak sám od sebe prasknout. To se děje jen při extrémních nárazech, třeba při autonehodách.

Tak se toho nebojte. Pojďte se podívat, jak to může vypadat před a po.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku