26 věcí, které otcové dělají lépe než matky

Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
10. prosince  2016 
 06:00

Nemá cenu, aby spolu matky a otcové soutěžili, kdo je lepším rodičem. A to ani v případě, kdy se jejich názory na výchovu a přístup k dětem poněkud rozcházejí, protože obojí přístupy mohou být dobré. A dítě velmi často těží právě z rozdílnosti svých rodičů. 

Nedávno jsem si zase uvědomila, jak se muži a ženy chovají k dětem odlišně a jak je to vlastně dobře. Můj muž se svými kamarády chystá pro děti pravidelný program na nedělní dopoledne a je to jiné, než kdyby ho připravovaly matky. 

Přiznejme si to, že nám z toho až příliš často vyjde nějaké kreslení, vybarvování a vůbec tvoření, což vlastně není vždycky to, co děti nadchne, zvláště když v téhle skupině je převaha kluků. 

Naši muži to pojali akčněji, kontaktně a kluci i holky jsou nadšení. Hádám, že v rodinách to bude podobné. Pokud přístupy matky a otce nejdou vysloveně proti sobě a pokud se shodnou na základních výchovných principech, je všechno v pořádku, i když k mnoha běžným věcem přistupují odlišně. 

V čem všem mohou být lepší otcové? Podívejte se do GALERIE

Nebo jinak, většinou je to tak, že v něčem je lepší matka  v něčem jiném zase otec, tak proč toho ve prospěch dítěte nevyužít. S vědomím toho, že spousta věcí je neměřitelných a že jde především o společné zážitky nebo o přístup k různým situacím, které v životě s dětmi nastávají. 

Více než dvacet příkladů toho, proč je skvělé, když tátové tráví se svými dětmi čas, dali dohromady editoři webu popsugar.com a my s nimi rozhodně souhlasíme. 

Dítě brečící v letadle? Společnost dala všem cestujícím letenky zadarmo

Dítě brečící v letadle? Společnost dala všem cestujícím letenky zadarmo

Létání s malými dětmi bývá občas utrpení pro všechny. Děti bolí uši nebo se prostě nudí, a proto brečí. Jejich rodiče jsou zpocení až na zádech, jak…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy