Nevyhazujte staré voskovky. Vykouzlete z nich třeba srdíčka

Vytvořte si barevná vosková srdíčka, která malují. Návod najdete ve fotogalerii.
Foto: kog/supermamy.cz
Sdílej na facebooku
21. května  2017 
 10:00

Také se vám doma povaluje poustu starých a rozlámaných voskovek? Rozhodně je nevyhazujte. Zkuste jim dát nový život. Zabavíte děti a ještě získají nové originální pastelky. My si vytvořili duhová srdíčka. A radost byla veliká. Tady je návod, jak na to.

Na vosková srdíčka budete potřebovat: staré voskovky, nůž, silikonovou pečící formu (ne tu na led, v troubě by se vám roztekla) a troubu.

Postup je jednoduchý, voskovky zbavte papírového obalu a dětem je nakrájejte na malé kousky. Poté jim dejte úkol: musí naplnit všechna okénka pečící silikonové formy. Děti mohou smíchat více barev dohromady, vzniknou tak zajímavé duhové pastelky.

Jak vytvořit vosková srdíčka? Je to jednoduché. Tady je návod:

Existují různé silikonové formy, použít lze i tu na muffiny, záleží, jaké tvary voskovek chcete. Z vlastní zkušenosti však nedoporučujeme silikonovou formu na led, nevydrží vysokou teplotu a v troubě se deformuje.

Když jsou okénka formy naplněná voskovkami, vložte je do předehřáté trouby rozpustit. Stačí pouhých 5 minut na 180 stupňů. Pak je nechte na studeném místě ztuhnout. Vyloupejte a můžete začít malovat.

V galerii se můžete podívat na podrobný postup. Nic na tom není a děti budou z tohoto kouzla nadšené.

50 geniálních vychytávek pro školáky. Neuvěříte, co všechno mají ve školách

50 geniálních vychytávek pro školáky. Neuvěříte, co všechno mají ve školách

Učení nemusí být nuda. Některé školy se snaží, aby se děti vzdělávaly zábavnou formou a aby se i neoblíbené předměty staly zajímavější. Mnohé české…celý článek

10 dortů, které se opravdu nepovedly. Očekávání vs. realita

10 dortů, které se opravdu nepovedly. Očekávání vs. realita

Dětská oslava se neobejde bez báječného dortu. Poslední dobou jsou velkým hitem sladké pohádkové postavičky a motivy z dětských seriálů. Na internetu…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku