Z téhle fotky mrazí! Dvě děti přežily vážnou nehodu bez jediného škrábance

Takhle dopadlo Jennino auto, když do nich v plné rychlosti naboural jiný vůz. Díky autosedačkám vyvázly děti bez zranění.
Foto: FB/Jenna Casado Rabberman
Sdílej na facebooku
9. října  2017 
 06:00

Následující záběry jsou děsivé a málokoho nechají chladným. Je na nich vidět zdemolované auto a před ním dvě dětské autosedačky. I když to na první pohled tak nevypadá, vše naštěstí dobře dopadlo. A jen díky tomu, že děti byly bezpečně připoutány. Jejich maminka rozhodla, že se se svým příběhem podělí s ostatními. 

Jenna Casado Rabberman z Lancasteru v americkém státě Pensylvánie se rozhodla, že si svou zkušenost nenechá pro sebe. Na internetu zveřejnila fotografii, ze které mrazí. Snímek autonehody se stal brzy virálním a koluje po internetu. A je to dobře. Rodiče si snad díky němu uvědomí, že bezpečnost dětí v autě by neměli brát na lehkou váhu. 

Jenna je maminkou dvou chlapců, jednomu jsou dva roky, druhému šest týdnů. Když jednou po cestě ze školky jela na nákup, nabouralo do jejich Hondy CRV v plné rychlosti jiné auto. Jenna  oba chlapce naštěstí před jízdou bezpečně připoutala do autosedaček, a to jim možná zachránilo život. Honda byla na odpis, ale oni naštěstí vyvázli bez zranění. 

"Nikdy tě nenapadne, že se to stane zrovna tobě," říká matka dvou synů. "Mí kluci naštěstí vyvázli bez jediného škrábance, ale záchranáři mi řekli, že vše mohlo být úplně jinak, kdybych jim před jízdou nevěnovala ty dvě minuty, abych se ujistila, že jsou správně připoutaní," dodává. "Budu v pořádku, moje děti jsou v pořádku a ostatní je jedno, vše můžeš nahradit. Posílám poděkování Bohu za to, že jsme byli v bezpečí."

Její příspěvek na Facebooku je i důležitou lekcí pro ostatní rodiče. Snad si díky němu uvědomí, jak podstatná je kvalitní a bezpečná autosedačka. A že by neměli podceňovat správné upoutání dětí. "Tohle je přesně ten důvod, proč POKAŽDÉ připoutat své dítě do autosedačky. Dokonce i když křičí, že jsou popruhy těsné nebo ho tlačí," napsala Jenna. 

 

Takhle dopadlo Jennino auto, když do nich v plné rychlosti naboural jiný vůz. Díky autosedačkám vyvázly děti bez zranění.
Takhle dopadlo Jennino auto, když do nich v plné rychlosti naboural jiný vůz. Díky autosedačkám vyvázly děti bez zranění.
Autor: FB/Jenna Casado Rabberman

Její příspěvek sdílelo přes 300 tisíc lidí. A je u něj více než 70 tisíc komentářů, což autorku opravdu zaskočilo: "Nikdy jsem nečekala, že tento příspěvek uvidí tolik lidí! Opravdu jsem to poslala jen pro rodinu a přátele, ale kéž by zachránil životy tím, že si lidé dvakrát rozmyslí, než nechají své dítě bez připoutání," píše dvojnásobná maminka. 

Co hrozí, když dáte do sedačky dítě v tlusté bundě? 

A mnoho lidí jí na sociálních sítích dává za pravdu: "Úplně nenávidím rodiče, kteří jsou sami pěkně připoutaní, zatímco jejich děti dovádí na zadních sedadlech bez autosedačky či bezpečnostního pásu," píše například Claudia Topete. Zároveň Jenně i děkují, že tento  příspěvek sdílela: "Velmi oceňuji váš příspěvek. Bůh vám žehnej a jsem tak ráda, že jste všichni v pořádku," píše například Brenda Burkham.

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku