Dívka se málem uškrtila na klouzačce, na poslední chvíli ji zachránila kamarádka

Vpravo Marley, vlevo Madison, která jí pomohla
Foto: Facebook/Gail Oster
Sdílej na facebooku
4. března  2017 
 12:00

Už jste asi slyšeli o tom, že dětské oblečení se šňůrkami může být nebezpečné. Ale možná nevíte, jak moc. Australanka Gail Oster, jejíž dcera málem nepřežila jízdu na klouzačce, se rozhodla varovat před tímto nebezpečím ostatní rodiče. 

Šestiletá  Marley Oster z australského Adelaide má velké štěstí, že její kamarádkou je o dva roky starší dívka jménem Madison. Protože jí nedávno během školní přestávky zachránila život. 

Marley se ještě naposledy před začátkem dalšího vyučování svezla na klouzačce, jenže šňůrka z jejího kloboučku se nahoře zachytila a dívka se málem uškrtila. Přestože měla plastovou sponku, která má v podobných případech povolit, a šňůrku tak uvolnit. 

Jaké kočárky si oblíbily celebrity? Kdo si připlatil a kdo má obyčejný?

Jaké kočárky si oblíbily celebrity? Kdo si připlatil a kdo má obyčejný?

Zatímco některé celebrity si libují ve výstředních modelech kočárků, jejichž cena jde až do desítek tisíc korun, většina vozí děti ve stejných typech…celý článek

Matka dívky Gail Oster popsala na svém Facebooku a pak i novinářům, kteří se o případ začali zajímat, že holčička se svou vahou posouvala stále níž a níž, zatímco klobouk ji držel nahoře. 

Naštěstí si toho všimla o dva roky starší Madison, ale uvolnit kamarádku nebylo snadné, protože plastová spona kloboučku se zachytila v trhlině na konstrukci klouzačky. Nějakou chvíli to trvalo, ale nakonec se jí to naštěstí podařilo. Marley okamžitě odvezli do nemocnice, na krku měla viditelnou ránu. 

Rodičovský omyl! 10 jídel, která nejsou pro děti tak zdravá, jak myslíte

Rodičovský omyl! 10 jídel, která nejsou pro děti tak zdravá, jak myslíte

Chcete, aby vaše dítě jedlo zdravě, ale nepřeháníte to? Jen se vždycky snažíte mu nabídnout to, co považujete za zdravější variantu? Pozor na to, dost…celý článek

Její matka se dozvěděla, že kdyby všechno trvalo ještě o 45 vteřin déle, Marley by to nemusela přežít, protože by jí šňůra pevně sevřela průdušnici. Také jí hrozilo zlomení vazu, pokud by si nějaké dítě nevšimlo, co se děje, a sklouzlo by se v domnění, že holčičku prostě posune. 

"Radím všem rodičům, aby zkontrolovali oblečení svých dětí," doporučuje Gail Oster, která i proto zveřejnila fotky své zraněné dcery. Není to zde první podobný případ, přičemž na druhou stranu se doporučuje, aby děti měly na hlavě něco proti sluníčku. Výrobci proto nabízejí mimo jiné pokrývky hlavy se šňůrkami opatřenými plastovými sponkami, ale jak se zdá, nepovolí tehdy, když je to potřeba. Podle Gail je zkrátka lepší, když na dětském oblečení nejsou vůbec žádné šňůrky a tkanice. 

5 vět, které stačí říct, a dítě se přestane vztekat a stále něco chtít

5 vět, které stačí říct, a dítě se přestane vztekat a stále něco chtít

Zastavit blížící se záchvat vzteku je umění. Zkuste to s těmito pěti jednoduchými větami. Prý jsou naprosto spolehlivé a děti po nich přestanou plakat…celý článek

Dáváte potomkům tmavé pečivo? Chyba! 7 omylů o dětech a jídle

Dáváte potomkům tmavé pečivo? Chyba! 7 omylů o dětech a jídle

Zatímco někteří rodiče děti v jídle nijak neomezují a doufají, že z případných špeků vyrostou, jiní nutí už pětileté holčičky, aby si hlídaly, kolik…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku