Jak zhubnout díky chůzi s kočárkem o pět kilo za měsíc? Jděte na to takhle!

Sportující matka se rozcvičuje před joggingem s kočárkem
Foto: Shutterstock.cz
Sdílej na facebooku
25. července  2017 
 06:00

Jedním ze spolehlivých způsobů, jak se po porodu dostat zase do kondice, je chůze s kočárkem. Pokud jste dostatečně vytrvalá a chodíte ostrým tempem, může být dokonce účinnější než běh s kočárkem, na který se každý necítí. Tak jako tak je dobré chůzi či běh doplňovat sérií protahovacích a posilovacích cviků. Dejte si je na čerstvém vzduchu a kočárek použijte jako oporu. 

Chcete se konečně zbavit kil navíc, která vám zůstala po porodu? Nebo jste s váhou jakžtakž spokojená, ale postava už není, co bývala? Na to, abyste někam chodila cvičit, však dost možná není čas, případně ani peníze. Naštěstí nic takového nepotřebujete. Protože pokud máte prostor na to, abyste chodila ven s kočárkem, máte vyhráno – stačí jedna až dvě hodiny denně a už za měsíc se budete moci pochlubit třemi až pěti kily dole. Pozor, rozhodně se nesnažte v době, kdy pečujete o malé dítě, držet přísné diety, zvláště pokud kojíte. 

Dodržujte tři pravidla:

  • choďte ostrým tempem, rychlostí 4 až 6 kilometrů za hodinu
  • choďte alespoň půl hodiny, raději však hodinu v kuse, tělo totiž začíná spalovat tuky po nejméně dvaceti minutách aktivního pohybu, do té doby jede na cukry
  • celkem byste měla denně ujít alespoň deset tisíc kroků, z toho alespoň šest tisíc kroků v kuse.

Abyste tyhle hodnoty dokázala sledovat, pořiďte si jednoduchý fitness náramek, případně aplikaci do chytrého mobilu, která to bude sledovat za vás. 

Podívejte se na cviky, které předvádí po porodu tahle matka:

Pokud budete dodržovat tato pravidla, můžete hubnout tempem půl kilo až kilo týdně, zvláště pokud zároveň omezíte příjem sladkostí. Běh sice vypadá většinou jako dřina a je jí, ale pokud byste například běžela jen dvacet minut, nespálíte tolik tuků jako při hodinové chůzi. 

Tak jako tak se před během i po něm protáhněte, jako inspiraci můžete použít cviky z naší GALERIE

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku