5 mateřských návyků, na kterých je vidět, jak člověk zblbne

  • 5 mateřských návyků, na kterých je vidět, jak člověk zblbne
    Také pořád máváte na tramvaj či autobus?
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    29. dubna  2017 
     06:00

    Na chvilku se zbavíte dítěte a konečně jste sama. Jenže nic už není jako dřív. Nejenže na své dítko neustále myslíte, ale i se chováte tak trochu divně. Cestou do obchodního centra zamáváte na autobusáka, když vidíte z okýnka bagr, zaradujete se a ve finále si pohoupete s nákupním vozíkem. Nebojte, nejste v tom sama. Tady je pět věcí, kterých se jen tak nezbavíte. Poznáváte se? 

  • Mávání na autobusáka

    Také pořád máváte na tramvaj či autobus?
    Také pořád máváte na tramvaj či autobus?
    Autor: iStock

    "O autobus se musí požádat, maminko," křikl nedávno autobusák na mou kamarádku, čerstvou maminku s kočárkem. Asi to znáte: čekáte na zastávce na tramvaj nebo autobus, a jakmile se blíží, zvednete ruku a na řidiče mávnete. Je to jasný signál, že budete nastupovat s kočárkem. Děláte to tak často, že se není čemu divit, když máváte, i když jste sama bez dítěte.

    No, co? Žádného autobusáka neurazí, když na něj zamává pěkná ženská. Třeba vám to oplatí a taky na vás zamává nebo zamrká. Samotné se mi to stalo. Nejdřív si řeknete, že na té mateřské opravdu blbnete, ale pak se tomu zasmějete a zvedne vám to náladu. Oběma.

  • Krájení chleba na kousky



    Maminka chystá dítěti svačinu
    Maminka chystá dítěti svačinu
    Autor: iStock

    Spisovatelka Radka Třeštíková nedávno na svůj Facebook napsala: "Jdu do kuchyně, ukrojím krajíc chleba, namažu ho máslem, na něj dám plátek šunky a sýru, odkrojím kůrku, celý krajíc rozkrájím na malé kostičky a... Pak mi dojde, že chystám jídlo sobě." K tomu není co dodat. Také se vám to stává? Pokud si přichystáte takovou svačinku sama pro sebe, je to v pořádku. Horší je, nakrájíte-li masíčko na kostičky manželovi či návštěvě. I to se stává. 

    Neuvěříte, co matka napsala chůvě! Co nejvíc televize, sladkostí, a kojení navrch

    Neuvěříte, co matka napsala chůvě! Co nejvíc televize, sladkostí, a kojení navrch

    Každá chůva, která bude hlídat děti, uvítá, když jí rodiče nechají pár informací, co na děti platí a co ne. Ovšem ne každá najde tak překvapivou…celý článek

  • Otevřené dveře na WC a do sprchy

    Žena na WC
    Žena na WC
    Autor: iStock

    Smiřte se s tím. Od té doby, co jste mámou, už nikdy nebudete mít na WC nebo ve sprše soukromí. Možná jen tehdy, když vaše dítě usne hlubokým spánkem. I tak si ale necháte otevřené dveře – co kdyby? Jenže dveře nezavíráte, ani když je dítě pryč. Proč? Síla zvyku. Na internetu nedávno koloval vtip, že sprchování je pro maminky jako olympijský sport – fanoušci skandují její jméno a ona v rekordním čase finišuje do cíle. Pod to bychom se podepsaly.

    12 selhání. Co všechno provedli rodiče svým dětem?

    12 selhání. Co všechno provedli rodiče svým dětem?

    Samozřejmě. Všichni se snažíme být dobrými rodiči, ale někdy tak úplně přesně nevíme, jak se zachovat. Nebo rovnou víme, že jsme se zachovali hloupě.…celý článek

  • Hlášky typu

    Žena ukazuje něco svému příteli
    Žena ukazuje něco svému příteli
    Autor: iStock

    Dítě je u babičky, ale i tak se radujete, když vidíte bagr, sanitku, ptáčky nebo třeba letadlo? A ještě to nadšeně ukazujete kamarádovi, manželovi nebo kolegovi z práce? Nevadí, vysvětlete jim, jak dlouho jste doma s dětmi, oni to pochopí. Horší je, pokud jejich počínání komentujete. Když muži něco spadne, zvoláte "bác", když se vrátí z WC, zeptáte se "hotovo?" a také na to, zda si umyl ruce, popřípadě mu nezapomenete říct, že je "šikulka". Je pravda, že pánové by si občas trochu uznání a pochvaly zasloužili, ale měly bychom přepnout a změnit slovník.

  • Houpání nákupním vozíkem

    Nakupování
    Nakupování
    Autor: iStock

    Sem, tam, sem, tam. Všimnuli jste si někdy ostatních maminek, jak pořád hýbají kočárkem dopředu a dozadu? Třeba když si spolu na ulici povídají. Děláte to taky. A to za každé situace. Je jedno, jestli dítě spí, bdí, pláče nebo se směje. A nejde jen o kočárek. Už jste se někdy přistihla, jak drncáte s nákupním košíkem?

    Typická situace: stojíte SAMA u regálu s těstovinami, hledáte tagliatelle a jezdíte s vozíkem sem a tam. Má kamarádka se mi nedávno svěřila, že na něm tuhle hledala a nohou našlapovala i brzdu. Ale klid, nejste v tom sama.

    Nedivíme se, že člověk na mateřské zblbne. S dětmi je to hned:

    Neslyšící babička učí vnučku znakovou řeč. Neuvěřitelná reakce miminka!

    Neslyšící babička učí vnučku znakovou řeč. Neuvěřitelná reakce miminka!

    Malá holčička a její babička. Obě neslyší a spolu se staly hrdinkami dojemného videa, na němž žena vnučce ukazuje znakovou řeč. Babička sotva devítitýdenní…celý článek

    Krutá pravda: Co všechno si musí matky malých dětí odepřít. Kdy se to změní?

    Krutá pravda: Co všechno si musí matky malých dětí odepřít. Kdy se to změní?

    Taky se vám stalo, že při společné cestě s dětmi v autě v rádiu zrovna zahráli váš oblíbený song, a v tu chvíli vaše děti začaly šílet jak pominuté?…celý článek

/
Autor: Gabriela Kolinová
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku