Tohle sedí! Mateřství přesně tak, jak vypadá doopravdy

V těhotenství je vám najednou všechno malé nebo to alespoň vůbec nesedí.
Foto: Nathaliejomard.com
Sdílej na facebooku
20. října  2017 
 10:00

Pilot stíhačky? Manažer velké firmy, krotitel dravé zvěře nebo snad prezident? To jsou možná náročné profese, ale rodiče malých dětí to možná budou vidět jinak. Protože – samozřejmě s trochou nadsázky – ta honička kolem potomků je svým nasazením a oběťmi přinejmenším srovnatelná. Francouzská výtvarnice Nathalie Jomard to svými obrázky řekla i za nás.

Kdo to zažil, nejspíš to potvrdí. Začíná to už těhotenstvím, kdy se ženě mění tělo, aniž by se to dalo nějak zásadně ovlivnit – například prsa si rostou do rozměrů, které nikdo nečekal, zatímco břicho začínají pokrývat strie. Nemluvě o tom, že i pouhé zavázání si bot je dřina. Pokud se vůbec povede. 

A to je teprve začátek. Jakmile přijde porod, je jasné, kdo je tu pánem a kdo rozhoduje o tom, co budete následující dny, týdny, měsíce, ba roky dělat. Přesně tak, jak to ukazuje GALERIE obrázků Nathalie Jomard. Souhlasíme snad se všemi. A vy? 

Dokud člověk nemá děti, těžko si představí, jaký nepořádek dovede udělat roční dítě či jaký jekot dokáže vydávat dvouletá holčička. Nemluvě o tom, kolik bojů o oblečení, jídlo, spánek či chvilku klidu rodiče čeká. S trochou humoru se to rozhodně dá zvládat lépe. 

Podívejte se na video – takhle vypadá život s batolaty!

Malá máma
Malá máma
Autor: Ikar

Chcete víc vtipných obrázků? Sáhněte po knize Malá máma, jehož autorkou je česká grafička Lenka Sadvarová. Matka čtyřletého kluka se pomocí vtipných komiksů vyrovnávala s poněkud náročnou péčí o kojence či batole a naštěstí pro své fanoušky v tom Malá máma na webu pokračuje i nadále. 

Teď jich více než stovka najednou vyšla knižně v nakladatelství Ikar. Garantujeme vám, že podobně postižené – tedy rodiče malých dětí – pobaví. Můžete ji jako dárek podstrčit i těm, kdo dítě teprve čekají, snad je pravda o rodičovství moc nevystraší. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku