Hračky vašeho dětství! Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

Které z nich jste měli doma taky?
Foto: Maminka.cz
Sdílej na facebooku
1. dubna  2015 
 07:48

Když se s našimi dětmi v redakci bavíme o tom, jaké hračky jsme měli v dětství my, nemohou uvěřit tomu, že jsme vyrostli bez lega. Nebo s jednou maličkou sadou, která se k nám dostala díky šťastné náhodě. A že s barbínami, takovou samozřejmostí, jsme to měli podobně. Jaké bylo dětství před rokem 1989? Podívejte se do galerie. 

Aby bylo jasno, vůbec tu nechceme vyvolávat nějakou retro náladu. Dobu před rokem 1989 vrátit nechceme a hračky, které jsme měli, nebo spíš neměli, v tom nejsou rozhodující. 

Ale vy si je můžete prohlédnout v naší galerii TADY. Každopádně jsme rádi, že naše děti mohou vyrůstat v jiné době a že je nemusíme vychovávat třeba v tom, že se něco jiného říká doma a něco jiného ve škole a mezi lidmi. Minulou zimu tuhle náladu připomněla výstava Retro zima za socíku. Prosklené přízemí pražské Galerie Tančící dům se tehdy na několik měsíců proměnilo ve sváteční retro výlohu obchodního domu Kotva.

Součástí výstavy byla unikátní soukromá sbírka hraček ze 70. a 80. let z muzea v Rychnově nad Kněžnou. Nechyběly ani dobové oblečení nebo vybavení interiérů. Některé věci jsou také k vidění na fotkách v galerii. 

 

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: wall

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku