Jak vybrat dětskou postýlku pro klidný spánek miminka?

Jak vybrat dětskou postýlku pro klidný spánek miminka?
.
Foto: Pexels.com
Sdílej na facebooku
26. října  2020 
 00:00
Prezentace klienta

Víte, že miminka prospí v průměru až dvě třetiny dne? Dětská postýlka je proto místo, kde dítě stráví většinu svých prvních týdnů a odkud pozoruje svět. Patří mezi nejdůležitější kousky dětské výbavičky vůbec. Přečtěte si tipy, které vám výběr postýlky usnadní.

Každý rodič chce pro své děti jen to nejlepší. V prvních měsících je pro miminko nejdůležitější zdravý a ničím nerušený spánek. Dětská postýlka proto musí být v první řadě bezpečná, pohodlná a variabilní, aby se mohla přizpůsobit vašim potřebám. 

Důležité parametry

Bezpečnost našich nejmenších je vždy na prvním místě. Dbejte proto na to, aby postýlka měla zaoblené hrany a konstrukci z odolného dřeva. Na masivu totiž nevznikají třísky, což je důležité zejména v období, kdy miminka poznávají svět ochutnáváním a všechno olizují. Dejte pozor také na lakované dřevo, pohlídejte si nezávadnost použitých materiálů a certifikáty splňující evropské standardy.

Hnízdečka pro větší pohodlí

Běžná velikost dětských postýlek je 120 x 60 cm. Pro novorozeňata je to ale obrovský prostor, který způsobuje, že se v něm necítí dobře. Pokud chcete děťátku první měsíce na světě co nejvíce zpříjemnit, pořiďte do postýlky takzvané dětské hnízdečko. Miminka je zbožňují. Vyplní totiž volný prostor okolo nich a navodí jim známé pocity z maminky bříška. Děti v něm také snáze usínají, mají daleko klidnější spánek a větší pocit bezpečí.

Matrace a vybavení postýlek

Matrace musí na milimetr přesně odpovídat rozměrům postýlky, i malá mezera mezi matrací a konstrukcí postýlky může malému dítěti způsobit úraz. Co se týče samotných vlastností matrace – prodyšnost, snímatelný potah a hypoalergenní materiály jsou samozřejmostí. Pěnové matrace jsou tou nejlepší možnou volbou. Ty pružinové jsou totiž méně prodyšné, a hlavně jsou zcela nevhodné pro monitory dechu. V postýlce by neměl chybět ani kvalitní chránič nebo látkové zábrany s veselými motivy, které připevníte po obvodu postýlky.

Na Expedo.cz najdete nejen kvalitní postýlky s matracemi. Dětské království tady vybavíte od shora až dolů, všechno si vyberete z pohodlí domova a s dopravou po celé ČR zdarma. Slovenské maminky pak mohou navštívit Expedo.sk.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku