33 známých žen nahrálo vzkaz matkám, které zůstaly s dětmi samy

Video se připravuje ...
33 známých žen nahrálo vzkaz matkám, které jsou s dětmi po rozvodu samy
VIDEO: Klub svobodných matek
Sdílej na facebooku
3. září  2018 
 11:00

Za své problémy si rozhodně nemůžete samy! Tak by se dal shrnout vzkaz, který nahrálo více než třicet známých žen matkám samoživitelkám. Ve videu se svěřují, jak samy bojovaly s výchovou dítěte bez otce, nebo vzpomínají, jak si musely poradit jejich maminky bez finančních prostředků a bez podpory. 

Video se vzkazem ženám, které jsou s dětmi po rozvodu samy, sdílela na Facebooku novinářka Nora Fridrichová. "Od jara jsem tichou pozorovatelkou ve skupině organizace Klub svobodných matek. Matek je tu skoro 5 tisíc a otevřeně spolu řeší svoje každodenní dramata. Jak vyprat vanu prádla v ruce, co s odpojenou elektřinou nebo jak uvařit za 70 korun na den," napsala k příspěvku. 

Zároveň ocenila práci Dany Pavluskové, která za matky samoživitelky mluví a umí jejich problémy pojmenovat. "Třetina těchto žen má měsíční příjem pod 10 tisíc korun, alimenty chodí zhruba polovině, nejčastěji 2 tisíce na dítě, ovoce a zeleninu proto dětem pravidelně kupuje jen každá čtvrtá. A ještě od okolí poslouchá, jak si za to může sama. Holky, natočily jsme pro vás 33 vzkazů. Naše děti spolu chodí do stejné školy a vaše příběhy nám nejsou jedno," vzkazuje Fridrichová. 

V příspěvku mluví například herečka a bývalá první dáma Dagmar Havlová, zpěvačka Marta Kubišová, operní pěvkyně Dagmar Pecková, režisérka Alice Nellis, spisovatelka Petra Soukupová či herečka Tatiana Vilhelmová. Jejich vzkazy si můžete poslechnout ve videu. 

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku