Rudolf, Alfréda, Quentin, Sven, Jenovéfa! Jaká jména daly dětem české celebrity?

Tamara a Tomáš Klusovi s potomky Josefínou, Alfrédem a Jenovéfou
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
12. dubna  2020 
 06:00

Babyboom mezi tuzemskými celebritami pokračuje. A jako by se předháněly nejen v plození dětí, ale i v originalitě jmen, jaká jim dávají. Některá už jste slyšeli, byť jsou méně častá – ale některá skutečně překvapí, jako třeba jméno Alfréda. 

"Alfí je náš největší poklad a teď už jsme všichni společně doma," napsala loni na svůj Instagram herečka Marie Doležalová, která před necelými dvěma roky porodila v pražském Podolí dceru – spolu s otcem, kterým je tanečník Marek Zelinka, jí dala jméno Alfréda. A to je skutečně originální! 

Letos, před pár týdny, se páru narodil syn s přece jen o něco tradičnějším jménem - chlapeček dostal jméno Rudolf. 

Druhého potomka na svět přivedla také rádobycelebrita Ornela Koktová - k synovi Quentinovi přibyl mladší Sven.Poslední den v roce 2019 se stala dvojnásobnou maminkou herečka Andrea Kerestešová Růžičková. Porodila chlapečka, pro kterého s manželem vybrali jméno Jáchym. Doma už na něj čekal dvouletý bratříček Tobiáš. 

Herečka Kristýna Leichtová se spolu se svým partnerem u dcery rozhodla pro jméno Dorotka. Před několika lety volbou jména zaujali manželé Klusovi: k Alfrédovi a Josefíně přibyla Jenovéfa, jméno, které je v Česku dost neobvyklé. Úplně běžné  – minimálně u nás – není ani jméno Mathias, to pro syna zvolila herečka Nikol Štíbrová. 

Hokejista Tomáš Plekanec s partnerkou Lucií Šafářovou dali své nedávno narozené dceři rovněž ne zcela běžné jméno Leontýna. 

Jak se vám líbí? 

Lennon Marlene Haj Smetana – tak se celým jménem jmenuje dcera moderátorky Emmy Smetany a jejího manžela Jordana Haje. Méně obvyklá jména nejsou jen trendem posledních let. Synové fotbalisty Tomáše Řepky se jmenují Tomasso a Markus, zatímco brankář Petr Čech je otcem syna Damiána.

Ne úplně běžné jméno – Theodor – má také syn herečky Jitky Čvančarové a tanečníka Petra Čadka. Celým jménem se jmenuje Theodor Christian, zatímco jeho starší sestra je Elena Emilie. 

Slovenská moderátorka Barbora Krajčírová před časem vyrazila na premiéru nového animovaného filmu Wonder Park v doprovodu své blonďaté dcerky Amii – což je další z řady méně obvyklých jmen potomků českých a slovenských celebrit. 

Herečka Anna Geislerová dala nejstaršímu synovi jméno Bruno Fidelius. Rozruch svého času vzbudila další herečka, a to Veronika Stropnická, tehdy ještě Žilková, když se jí narodila dcera Kordula. 

Podívejte se do naší galerie i na další už odrostlejší potomky českých celebrit:

 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku