Neuvěříte, jak oslovuje vévodkyně dceru Charlotte! A jak říká George tátovi?

Princezně Charlotte už jsou čtyři a letos začala chodit do školy, stejné, jako její šestiletý bratr George
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
25. listopadu  2019 
 06:00

Během letošní cesty do Severního Irska vévodkyně Kate neúmyslně prozradila, jak doma říká svému prostřednímu dítěti – princezně Charlottě. Zdrobnělinou Lottie! Jak se vám líbí? 

Když se vévodkyně Kate s manželem Williamem vydala do Severního Irska, v jednu chvíli se pustila do debaty s čekajícími příznivci. Mluvila například s belfastskou blogerkou Laurou-Ann, která sdílela své zážitky prostřednictvím Instagramu. 

Měla s sebou své dva syny Bertieho a George a společně uvítali Kate kyticí růžových tulipánů. Vévodkyně, sama matka syna George, druhého z chlapců pochválila "za vážně cool jméno" a zeptala se, kolik je staršímu z blogerčiných synů. Když se dozvěděla, že čtyři roky, komentovala to: "To je mu stejně jako Lottie."

Poppet a Pops. Kdopak to je? 

Princezna Charlotte alias Lottie se narodila v květnu 2015, a nedávno tak oslavila čtvrté narozeniny. Rodiče o ní čas od času vypustí nějakou informaci, a tak veřejnost mimo jiné ví, že chodí na hodiny baletu, miluje olivy a těstoviny se sýrem. A je samozřejmě možné, že Lottie není jediná přezdívka téhle mladé dámy. Když se loni v prosinci nechala Kate vidět během nakupování se svou dcerou, svědci mohli slyšet, jak ji oslovuje Poppet. To by se dalo přeložit jako brouček či třeba zlatíčko. 

Nejsou to jediné přezdívky, které se v královské rodině ujaly. Další používá šestiletý George. Zatímco královně Alžbětě říká Gan-Gan, svého otce oslovuje v soukromí Pops. Mimochodem, Diana používala při oslovení syna Williama přezdívku Vombat a on sám se na střední škole nechával oslovovat Steve, aby splynul s ostatními studenty. O princi Georgovi se ve škole někdy mluví jako o PG, jeho rodiče mu někdy říkají PG Tips (což je britská značka čaje) nebo prostě Tips. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku