Malý Pljuščenko, dcery Neumannové a Mandlíkové, syn Pollerta: Sportující děti slavných

Hana Mandlíková a Kateřina Neumannová s dcerami, Jevgenij Pljuščenko se synem
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
2. února  2020 
 08:00

Chtěli jsme, aby si děti samy vybraly, co budou dělat, a teď je v tom podporujeme. Tak většinou vysvětlují někdejší sportovci počínající sportovní dráhu svých potomků. Ale najdou se samozřejmě i výjimky: třeba malý Alexander Pljuščenko, který od malička trénuje na ledové ploše a už jezdí první závody, ačkoli mu bude teprve sedm.

Bývalá úspěšná běžkyně na lyžích má ze své dcery Lucie také sportovkyni. Ta ale nemrzne na horách, trénuje totiž intenzivně tenis na Floridě. Vedle toho ve Spojených státech amerických i studuje. „Běžky mě nebaví. Jednou bych se chtěla živit tenisem,“ řekla nedávno Blesku cílevědomá Lucie. 

Na Floridě vyrůstají a trénují také děti někdejších českých tenisových es, ovšem mladší generace má vesměs americké občanství. Řeč je třeba o Nicole Sukové, dceři tenisty Cyrila Suka, nebo o dvojčatech Hany Mandlíkové Elisabeth a Markovi, kteří rovněž hrají tenis a pomalounku stoupají výš v tenisových žebříčcích. 

Také Petr Korda, vítěz Australian Open 1998, si vychoval nástupce: syna Sebastiana. Jeho dvě dcery Jessica a Nelly jsou rovněž úspěšnými sportovkyněmi, jen si vybraly jinou dráhu, staly se golfistkami. Skvělou golfistkou je i o něco starší dcera slavného hokejisty Wayna Gretzkyho: Pauline. 

Samozřejmě i mnohé zahraniční sportovní hvězdy mají své následovníky – týká se to například hvězd basketbalové NBA, kde můžete narazit na syny slavných hvězd LeBrona či O'Neala, byť slávy svých otců zatím nedosáhli. V NBA se docela vedlo i Joakimu Noahovi, jehož otcem je slavný francouzský tenista Yannick Noah. 

Pollert na sjezdovkách, Valentová na ledě

Naproti tomu například prostřední syn legendárního Magica Johnsona se prosadil jako komentátor a zpravodajská osobnost. V roce 2013 veřejně oznámil, že je gay. Dlouhodobě bojoval s váhou, a nedávno proto podstoupil operativní zmenšení žaludku. 

Ale zpět do Česka, kde snadno narazíte i na další sportující potomky slavných rodičů, ať už jsou to krasobruslařky Amelie Valentová nebo Viktorie Hüblová, případně sjezdař Jan Pollert, jehož otcem není nikdo jiný než olympijský vítěz v kanoistice Lukáš Pollert. 

Ve sportu se někdy daří i potomkům rodičů, kteří se proslavili v úplně jiných oborech. V první řadě jmenujme hvězdnou Ester Ledeckou, v koňském parkuru se daří Anně Kellnerové, v zámoří pak sportuje například syn zpěváka Jona Bon Joviho. Ten se stal hráčem baseballu. 

Sdílej na facebooku
Autor: wall

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku