Silné okamžiky porodu ve fotografiích! Když bolest a vyčerpání střídá štěstí

Porod neprožívají jen ženy. Někdy je velice emotivní i pro nastávající tatínky.
Foto: photosbylei.com
Sdílej na facebooku
6. září  2019 
 06:00

Porod je snad tou nejemotivnější záležitostí. Proto jsou i fotografie z momentu zrození tak silné. Žena prožívá intenzivní bolest, ale pak hned přijde záplava radosti a lásky. A nejsou to jen ženy, se kterými cloumají emoce, jak je vidět z úvodního snímku. Fotografka porodů Leilani Rogers ví, jak zachytit ten správný moment. Podívejte se do galerie. 

"Chcete-li zachytit ty letmé, pozoruhodné okamžiky zrození, musíte pracovat v očekávání," říká autorka snímků Leilani Rogers. "Fotoaparát máte připravený, ale zároveň musíte trochu předvídat, jaký bude další pohyb nastávající maminky," vysvětluje.

Leilani fotila jak domácí porody, tak porody v nemocnicích. Byla svědkem zrození dvojčat, která porodila náhradní matka neplodnému páru, ale také zažila porod, kdy miminko přišlo na svět v plodovém vaku. Ten pak musela roztrhnout porodní asistentka, tak byl silný. 

Na jednom snímku je vidět detail ručičky miminka, které se narodilo se šesti prsty. I taková překvapení ji během fotografování čekala. A samozřejmě zachytila i tváře tatínků, pro které je porod taktéž velmi emotivní. 

Na všechny úchvatné snímky se můžete podívat v následující FOTOGALERII nebo na stránkách autorky www.photosbylei.com.

Otcové jsou u porodu důležití. Podívejte se proč:

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku