Prstíková metoda a další: 8 praktik, které ženy dělají, aby otěhotněly

  • Prstíková metoda a další: 8 praktik, které ženy dělají, aby otěhotněly
    Problémy s početím má každý čtvrtý pár
    Foto: Shutterstock
    Sdílej na facebooku
    9. března  2018 
     06:00

    Problémy s početím má čím dál více párů. Ani těm zcela zdravým se to nemusí povést hned. Zvláště ženy proto zkoušejí mnoho více či méně přirozených způsobů, jak otěhotnění napomoci. Slyšeli jste o nich? 

  • Prstíčková metoda

    Milenci
    Milenci
    Autor: istock.cz

    Takzvaná prstíčková nebo prstíková metoda už je legendou, na kterou minimálně část žen však nedá dopustit. Jak probíhá? Zhruba tak, jak ji popisuje jedna žena na internetu. "Po styku jsem si podložila zadeček a prstíkama pomohla semenu, aby se dostalo až k děložnímu čípku. Vysvětluji si to tím, že čípek je nalepený na stěnu pochvy, a tím dírka do dělohy a dál k vaječníku ucpaná poševní stěnou. Tím, že prsty odtlačím poševní stěnu od čípku (vchodu do dělohy) a namočím čípek do loužičky se spermiemi, pomohu jim proniknout do dělohy a dál. Možná to někomu přijde divné a nepřirozené, může pomoci partner nebo odejděte do ložnice a tam se snažte samy. Stojí to ale za to, bývala bych pro dítě snědla i žížalu a tohle je proti tomu nic."

  • Stojka nebo kočičí hřbet

    Stojka jako pomoc při otěhotnění
    Stojka jako pomoc při otěhotnění
    Autor: iStock.com

    Stojka je asi extrémní příklad a není nutná, ale mnoho žen se po milování snaží zaujmout takovou polohu, aby udržely spermie v pochvě, a ty tak co nejsnáze doputovaly do dělohy a dále. Kromě stojky jsou to podkládání zadku vleže v posteli, případně svíčka s nohama opřenýma o zeď. Případně klečí na všech čtyřech v poloze kočky. 

  • Metodičky

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    "Jsem povoláním vědec a stejně jsem přistoupila k početí, byl to můj projekt. Když mi po roce, kdy jsme tomu nechávali volný průběh, došlo, že to nepůjde snadno, vypracovala jsem plán. Začala jsem brát kyselinu listovou s tím, že za další tři měsíce se začneme snažit naostro. Pořídila jsem ovulační testy, abychom souložili ve dnech, kdy to má smysl, před tím naopak ne, aby spermií bylo dost. Měřila jsem si bazální teplotu, sledovala konzistenci hlenu. Po půl roce to vyšlo. Možná to byla náhoda, možná ne," líčí Lucie.

  • Vložky na otěhotnění, tampony s bylinkami

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Kdo se rozhodne pátrat po přirozených metodách zvyšujících šanci na početí, nejspíše narazí i na nabídku různých podpůrných prostředků – jsou to například bylinné vložky, které slibují zlepšení potíží s kvasinkami, endometriózou či například neplodností. Tyto bylinné vložky napuštěné údajně čínskými bylinnými směsmi mají mimo jiné zvyšovat šance na otěhotnění. Ovšem bez toho, že by to potvrdil nějaký výzkum. 

    To samé platí o čínských bylinných tamponech, které slibují stejný efekt. Lékaři před nimi navíc varují jako před možným zdrojem infekce v pochvě. 

  • Kontryhelový čaj

    Bylinky pomohou zahnat různé neduhy.
    Bylinky pomohou zahnat různé neduhy.
    Autor: profimedia.cz

    Šanci na otěhotnění mají zvyšovat i bylinky, asi nejpopulárnější je v tomto ohledu kontryhel a čaj z něj. Pije se vždy dvakrát denně od menstruace do ovulace, lépe sypaný než sáčkový. Podobně prospěšná je podle lidového léčitelství také šalvěj. 

  • Feng-šuej

    3204760:gallery:true:true

    Starověká čínská praxe feng-šuej tvrdí, že dokáže pomoci s téměř čímkoli, početí nevyjímaje. V souladu s ní je třeba v domě, zejména v ložnici, zajistit volné proudění energie, v ložnici je navíc potřeba umístit symboly plodnosti, jako jsou třeba obrazy granátových jablek. Vedle toho se doporučuje vykázání mobilů, telefonů a notebooků coby zdrojů rušivé energie. 

  • Netradiční lubrikanty

    Autor: iStock

    Možná jste slyšeli o bílém jogurtu coby nouzové léčbě kvasinkového zánětu. Některé páry ho používají rovněž jako přírodní lubrikant, který má zvýšit šanci na početí. Podobně se v doporučeních objevují také olivový olej, nebo dokonce vaječný bílek pečlivě oddělený od žloutku. 

  • Trenýrky místo slipů

    Autor: shutterstock.com

    Je pravda, že nošení příliš těsného spodního prádla může snižovat produkci spermií, protože varlata se v něm příliš zahřívají. A proto některé ženy trvají na tom, aby jejich partneři nosili trenýrky, pokud možno volné, aby stoupla šance, že je přivedou do jiného stavu.

/
Autor: red
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku