7 věcí, které těhotným raději neříkejte aneb "to já když jsem rodila..."

  • 7 věcí, které těhotným raději neříkejte aneb "to já když jsem rodila..."
    Tak to by mohl být konečně ten kluk, ne?
    Foto: ...
    Sdílej na facebooku
    16. prosince  2015 
     06:00

    Jakmile se u těhotné objeví jasně klenuté břicho a okolí pochopí, že to není nadváha, dostane se ženě nových zkušeností. Za prvé - většina lidí bude mít neodolatelnou touhu na břicho sáhnout. Leckdy i bez optání, ačkoliv jste si doposud podali ruku všeho všudy tak dvakrát. Zároveň každý ví, co cítíte, co byste měla dělat a jaké máte právě chutě. Které věty lezou těhotným na nervy nejvíce?

  • Jedna moje známá rodila šest dní!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Těhotenstvím vstupujete do kasty matek, jejíž členky vás zahrnou množstvím nevyžádaných informací o svých porodech, o porodech rodiny, kamarádek a celebrit. Speciální kategorii tvoří historky: "Jedna moje známá má prej známou a ta rodila šest dní." Všechny ty historky plné slz, potu a utrpení končí větou: "Ale neboj, každá to má jinak, tak ty to třeba budeš mít rychlejší." Případně hurónským smíchem: "Doufám, že jsem tě moc nevyděsila!?" Ano, porod u většiny z nás figuruje někde na čelních místech pomyslného žebříčku věcí, které by se už nemusely v životě opakovat. Mnohem výše jsou ale ty řeči, co jsme musely slyšet od známých předem.
  • Bojíš se?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Další z báječných otázek. Jasně, že se trochu bojí. Toho, že neví, co ji čeká. Že může mít načteno spoustu knih, ale jak má poznat, co už je porod, a co ne? A nebude se zrovna v porodnici malovat? Všechny jsme měly pocity úzkosti z neznámého. Ale kdyby se těhotná kamarádka rozhodla svěřit se s nimi právě vám, začne o tom nejspíš sama. Jinak se o tom nechce bavit, tak se jí na to neptejte.

  • Jdem dneska na večírek, ale ty bys stejně nechtěla. Nebo jo?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Jasně, protože těhotná každý večer nemyslí na nic jiného, než na rostoucí dítě a jeho nový pokojíček. Proto ji není ani potřeba říkat, že jdete do divadla, kina nebo na večírek, kam byste ji dřív pozvali. Určitě chce mít klid na těhotenskou jógu. Ne každá nastávající matka prožívá zatmění mozku a některým může být i líto, když je netěhotné okolí takto rychle odepíše.

  • A fakt to nejsou dvojčata?

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Dotaz na dvojčata může být ještě korunován doplňující otázkou: "A jsi si jistá?" Na tuhle otázku se asi nedá nijak rozumně odpovědět. Ale z očí všech nastávajících maminek vyčtete v tuto chvíli naprosto stejnou reakci: "Ano, mám obří břicho, vím to, není mi to příjemný, ale CO MÁM SAKRA ASI TAK DĚLAT?"

  • Tak by to konečně mohla bejt ta holka, ne?

    Těhotná žena
    Těhotná žena
    Autor: Shutterstock.com
    A další oblíbená věta pro majitelky dvou holčiček nebo dvou chlapečků - tak by to KONEČNĚ mohlo být to opačné pohlaví, které si samozřejmě tak strašně přejete, že? Za prvé: ne každý má stejné preference ohledně pohlaví. Za druhé, pokud ano, nikdy to nebude říkat takhle nahlas, protože by to bylo vůči tvoru v břiše nefér. Bude ho milovat tak jako tak.

  • U prvního je to pohoda, počkej u druhého!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Další z báječných sdělení: všechny prožitky u prvního dítěte jsou banální, nudné a nijaké ve srovnání s tím, co přijde s dalším těhotenstvím. Takže těhotná najednou dostane pocit, že si nesmí stěžovat vůbec na nic: že se jí špatně spí, že jí bolí záda a že hodně nabrala. Kdepak. Evidentně si ještě nevytrpěla tolik, aby jí bylo připsáno právo na politování.
  • Jé, máš kečup přímo na břiše!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Těhotná má v podstatě pořád něco na břiše. S počátkem posledního trimestru se břicho stane všudypřítomným cestovním táckem a všechna trička a topy automaticky ubrouskem. Zachytí všechno - počínaje ranní pastou na zuby přes drobečky, omáčky až po večerní jogurt. Těhotná to zpravidla vidí dřív, než vy a dost se za to stydí. Můžete ji v klidu nechat, očistí si to sama.

/
Autor: is
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku