7 způsobů, jak udržet jiskru ve vztahu, i když jste těhotná

  • 7 způsobů, jak udržet jiskru ve vztahu, i když jste těhotná
    ...
    Foto: Shutterstock
    Sdílej na facebooku
    5. listopadu  2016 
     06:00

    První trimestr a pohoda? Pro spoustu žen tři měsíce utrpení, ranních i večerních nevolností, zvracení a špatné nálady. To moc romantikou nezavání, že? A někdy ani potom není těhotná žena úplně v pohodě. Přibírá, zvětšuje se jí bříško a nepřipadá si vůbec sexy. Je pak zatraceně těžké udržet jiskru mezi partnery. Ovšem měli byste se o to pokusit.

  • Mluvte i o jiných věcech, než je těhotenství

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Ženy, které mluví pořád jen o tom, jak snášejí a prožívají těhotenství, mohou velmi brzo těmito diskusemi svého partnera naštvat. Vždyť on se taky těší, ale je pořád člověk a muž, který touží po objetí a občas i sexu. Zkuste mluvit o něčem jiném než o vašich těhotenských problémech, o striích, kočárku a postýlce. Snad jediná výjimka je povolená – to když budete mluvit o fotbalové lize ve vašem břiše. Jinak mluvte o všem ostatním a užívejte si, že jste spolu.

  • Jděte na rande

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Že je to blbost, chodit se svým manželem, se kterým čekáte dítě, na rande? Ale není. Samozřejmě, že čím víc se blíží porod, tím více děláte spoustu věcí, týkajících se dítěte. Ale život tím přece nekončí, jděte s partnerem do kina, na večeři nebo se projděte parkem. Kamkoli, jen neseďte pořád doma!

  • Nebojte se sexu

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Faktem je, že sex v těhotenství může být velkou zábavou, protože ho můžete provozovat kdykoli a jakkoli, protože se nemusíte bát, že byste nechtěně otěhotněla (těhotná už jste). Že je sex pro miminko nebezpečný? Kdo to říká? Milování s bříškem není škodlivé, a pokud vám lékař vysloveně nezakáže sex z medicínských důvodů (máte zánět, hrozí předčasný porod atd.), pak není důvod, proč byste se nemilovali. Možná jen přehodnotíte některé polohy, ale jinak je sex v těhotenství docela „cool“.

  • Udržujte intimitu

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Nemusíte mít pokaždé sex, abyste měli mezi sebou intimitu. Pro udržení jiskry stačí, když se budete hladit, masírovat, dotýkat se jeden druhého, prostě když budete fyzicky blízko sebe. Je to pro vaše dobro, takže nebuďte moc daleko od sebe.

  • Udělejte si druhé líbánky

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Pamatujte, že až se dítě narodí, hodně dlouho nebude na nic čas. Takže počkejte, až uplyne první trimestr (ten bývá považován za nejrizikovější) a pak si naplánujte nějaké romantické dobrodružství, cestujte a myslete na úplně jiné věci, než jsou těhotenství a porod. A cestovat můžete v podstatě až do 36. týdne těhotenství!

  • Buďte trpěliví

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Ono se lehce řekne, udržujte jiskru, když s vámi cloumají hormony! Muži, je zapotřebí, abyste praktikovali hrdinskou empatii, myslete raději o pár minut déle, než něco řeknete, a snažte se být tím, koho žena právě v tomto stavu potřebuje. Což ovšem neznamená, že byste všude kolem beztrestně flirtoval. Těhotná žena potřebuje na 100 % vědět a cítit, že ji muž miluje, i když nevypadá jako před těhotenstvím.

  • Komunikujte

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Tahle rada se může zdát jako samozřejmá, ale není tak docela. Čím více budete oba komunikovat a vzájemně si sdělovat, jak se cítíte, tím lépe. A pokud s tím máte potíže, existují lidé, kteří by vám s tím mohli pomoct. Faktem je, že čím silnější vztah budete mít ještě před narozením dítěte, tím silnější bude i pak.

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku