Operace mi po porodu zachránila sexuální život. Mrzí mne, že jsem se neodhodlala dřív

Operace mi po porodu zachránila sexuální život.  Mrzí mne, že jsem se neodhodlala dřív
Foto: ISCARE
Sdílej na facebooku
14. března  2017 
 00:00
Prezentace klienta

Simona prožívala spokojené manželství, po porodu ale s manželem začala řešit potíže v sexuálním životě. Po porodu dvou dětí to „nebylo jako dřív“. Nakonec se rozhodla vyhledat odbornou pomoc a podstoupit omlazení intimních oblastí. Dnes je opět spokojená, lituje jen toho, že pomoc odborníků nevyhledala dřív. Operaci podstoupila na klinice GynCentrum, kde se provádí jak klasické chirurgické zákroky, tak léčba speciálním neinvazivním laserem. 

Téměř polovina dospělých žen středního a vyššího věku se trápí s problémem, se kterým se často ostýchá svěřit i nejlepší kamarádce. Jít k doktorovi? Nemožné! Ale to je právě chyba! Právě tam by našly uspokojivé řešení. Třeba jako devětatřicetiletá Simona, matka dvou dětí, která žije ve spokojeném manželství, tedy žila až do porodu druhého syna. „Při sexuálním styku jsem pak neměla já ani manžel uspokojivý sexuální prožitek. Já jsem prakticky nic nepociťovala a manžel se mi svěřil, že jsem ´dole´ hrozně volná. Přisuzovala jsem to krátké době po porodu a doufala, že se všechno samo upraví. Nic takového se ale nestalo a nespokojenost v sexuálním životě stále přetrvávala.“ 

Autor: ISCARE

Vše je možné vyřešit, stačí mít odvahu

Po konzultaci a vyšetření u plastického chirurga MUDr. Petra Píchy v pražském GynCentru bylo paní Simoně doporučeno podstoupit plastiku intimních partií. „Po dohodě s manželem jsem zákrok s určitými obavami podstoupila,“ popisuje Simona. Pan primář k tomu dodává: „Při vyšetření jsem zjistil, že se po porodu špatně zhojil nástřih, kde je takzvaný ztrátový defekt tkáně ve vchodu poševním. To má za následek výrazné zvětšení průměru vstupu do pochvy. Nakonec jsem pacientce doporučil rejuvenaci neboli omlazení genitálu. Výkon spočívá v zúžení pochvy, plastické úpravě vchodu poševního a plastice hráze. Operace trvá kolem jedné hodiny a probíhá v celkové narkóze.“

„Zákrok proběhl zcela bez problémů,“ konstatuje Simona. „S obavami jsem očekávala, že budu mít bolesti dlouhou dobu po operaci. K mému překvapení jsem si o léky na bolest řekla jen první noc po operaci, potom už nebyly třeba. Po necelých deseti dnech jsem ani nevěděla, že jsem nějakou operaci absolvovala. Jen při sezení jsem musela být opatrná. Hodně mi pomohlo molitanové kolečko na sezení. Na kontrole mi pan primář řekl, že se vše hojí velmi dobře, a po druhé kontrole po šesti týdnech po operaci mě pustil do života´. První milování muselo být opatrné, ale potom šlo všechno výborně. Spokojená jsem já i manžel. Jen mne mrzí, že jsem se neodhodlala dřív a zbytečně se tak dlouho trápila. Vše je možné řešit, jen mít odvahu a najít tu správnou kliniku,“ radí ostatním ženám.

Autor: ISCARE

Ne vždy je nutné problém řešit chirurgicky

Některé případy, jako byl ten paní Simony, je nutné řešit chirurgicky, není to ale pravidlo pro všechny. Potíže spojené s ochabnutím poševní stěny trápí více než polovinu žen po porodu, menopauze či hysterektomii. Projevují se zejména častými záněty, nedostatečným zvlhčením, které vede k svědivým až bolestivým pocitům v pochvě, nebo únikem moči např. při kýchnutí a sportu či. Dosud se podobné problémy řešily za pomoci chirurgických zákroků, které pro pacientku znamenaly kromě výrazného zásahu do organismu, také dlouhou dobu rekonvalescence. GynCentrum nyní nabízí méně invazivní zákrok v podobě léčby laserem LOTUS GynoLaser, který má Hloubětínská klinika k dispozici jako jedno z prvních pracovišť v republice.

Autor: ISCARE

„Nová metoda pomůže řadě žen, které řeší potíže spojené s ochabnutím poševní stěny. Zavedené chirurgické zákroky ale laser zcela nenahradí. Například u léčby po porodu využíváme kombinace chirurgického zákroku doplněného o léčbu laserem,“ vysvětluje primář kliniky Petr Pícha.

Technologie laserové vaginální rejuvenace znamená pro plastickou gynekologii obrovský průlom. Jedná se o méně invazivní metodu, která vede ke stimulaci vaginální tkáně, obnově její pevnosti a celkovému zbytnění poševní sliznice. Ošetření laserem je rychlé, bezbolestné a obejde se bez celkové i lokální anestezie. Klinické studie potvrzují až 97% efektivitu a dlouhodobé výsledky bez nežádoucích vedlejších účinků

„Během zákroku se do vaginy zavádí speciální hlavice laseru, která omlazuje poševní stěnu, čímž dochází k zúžení a zlepšení její elasticity. Laser zároveň vyrovnává pH v pochvě a posiluje její imunitu, díky čemuž pomáhá výrazně snižovat četnost chronických kvasinkových zánětů i infekcí močových cest,“ popisuje zákrok primář Petr Pícha. Kromě zmíněných obtíží přináší léčba laserem pacientkám i kvalitnější a intenzivnější prožitky při sexu a vrací ztracené sebevědomí. 

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku