Rodinný den Dvořákovy Prahy a Struny podzimu pro děti. V září stihnete obojí

Video se připravuje ...
Jeremy Shafer zdraví diváky festivalu Struny podzimu
Foto: Minor/Struny dětem
Sdílej na facebooku
26. srpna  2017 
 06:00

Chodíte s dětmi na vážnou hudbu? My ano, a proto se těšíme na tradiční  Rodinný den festivalu Dvořákova Praha. Doporučujeme i pro ty, kdo si myslí, že cokoli spojeného s vážnou hudbou bude nuda. Je to přesně naopak. Není to navíc jediná hudební akce pro rodiny s dětmi v zářijové Praze. Hned další víkend jsou tu Struny dětem. 

V naší rodině už se zářijovou tradicí stal podzimní festival Dvořákova Praha, především pak jeho Rodinný den. Z toho jsem dokonce před dvěma lety jela rovnou do porodnice, takže k němu navíc mám lehce sentimentální vztah a rozhodně patří mezi tipy redakce na to, kam se s dětmi vyplatí jít. 

Letos se koná v sobotu 16. září v Rudolfinu a my tam bereme jak dvouletou dceru, tak pětiletého syna, kterého hodlám nalákat na velkou lásku Antonína Dvořáka: vlaky. „Všechny své symfonie bych za to dal, kdybych byl vynašel lokomotivu," řekl kdysi hudební skladatel, který byl velkým znalcem lokomotiv a všeho, co souviselo se železnicí. Jízda vlakem bude i tématem workshopů, kde si děti vyzkoušejí, co znamená být strojvůdcem parního vlaku nebo jakou činnost provádí průvodčí. A to vše za doprovodu nejznámějších Dvořákových Humoresek. 

Pestrý program v sobotu 16. září nabízí návštěvníkům všeho věku od 11 hodin v Rudolfinu matiné s Dvořákovou Novosvětskou v neobvyklém provedení souboru Musica Florea – hrají na dobové nástroje. Následovat budou open air koncerty na schodech Rudolfina, dílničky a humorné provedení baletu Bohuslava Martinů Kdo je na světě nejmocnější. Do děje pohádky o myším králi publikum vtáhne pod režijním vedením Jana Jiráně oblíbený herec Jiří Lábus a senzační saxofonové kvarteto Clair-obscur z Berlína. Více informací včetně možnosti koupě lístků najdete na webu festivalu Dvořákova Praha.

Za hudbou a divadlem do Minoru

O týden později, o víkendu 22. až 24. září, můžete potomky vzít na další – do velké míry – hudební akci, kterou jsou Struny dětem. Podtitul Rodinný festival pro zvídavé děti a hravé rodiče je na místě – koná se už poněkolikáté a my se tam vždycky rádi vracíme. Můžete si koupit lístky na různá představení a workshopy nebo děti poslat jen na ty, kde žádné lístky ani rezervace nutné nejsou. 

Festival nabídne více než 25 koncertů, představení i workshopů. Výjimečný tvůrce originálních origami Jeremy Shafer z USA si pro pražské publikum přichystal několik dílen pro děti i rodiče, nestor české beatboxové scény Jaro Cossiga děti zasvětí do kouzel s mogees a beatboxem. Světem hudby a rytmu s dětmi budou cestovat také perkusista Jan Hrovatitsch, dále Fanfán Tulipán, Lenka Nová, Ondřej Ruml, La škola i BomBarďák.

Letošní Thálií oceněný Radim Vizváry vás pozve do papírového světa s přítelem Pejprbójem, Příběhomat bude vyprávět pohádkovou rošádu a na komiksový workshop všechny zve dvorní výtvarník divadla Minor Jakub Zich spolu s oblíbenou ilustrátorkou Michaelou Kukovičovou. Všechny zajímavé programy podzimních Strun dětem v Minoru spojuje tradičně jediné: představit dětem pestrý svět umění a dalších tvořivých aktivit.

Podrobnější informace na stránkách akce Struny dětem 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku